Virtual Campus

Opleiding Certified Manager

alle handvatten om je te ontwikkelen tot een goede teamleider

Leidinggeven is een vak apart. Een vak waar negentien managers van SoftwareONE nog beter in zijn geworden dankzij de post-hbo-opleiding Certified Manager die ze bij Vollekr8 volgen. Michiel Sandwijk, Teamleader Enterprise Software bij SoftwareONE, is één van de deelnemers. Wij spreken hem over de opleiding, de Actieleren-methode en het resultaat.

Leidinggeven moet je leren

Michiel is van origine een echte salesman. Voordat hij in 2018 bij SoftwareONE begon, had hij al zo’n 25 jaar saleservaring bij diverse IT-bedrijven in Nederland en de Benelux. Michiel: “Als teamlead ben ik nu verantwoordelijk voor een team. Dat is wel anders dan ik hiervoor heb gedaan. Ik had al wel ervaring met samenwerken en het doorhakken van knopen, maar de meeste dingen doe je toch op gevoel. En daarin miste ik nog wel een stukje theorie. Waarom werkt een bepaalde aanpak bijvoorbeeld wel of niet op het moment dat je een verandering wilt doorvoeren binnen een organisatie of team? Ik wilde hier graag meer over leren. Handvatten krijgen om mijn team te motiveren en in beweging te krijgen.”

De rol van teamleads in een veranderende organisatie

SoftwareONE Nederland groeit hard. En de verwachting is dat deze groei de komende jaren alleen maar verder doorzet. Het bedrijf is van origine een software reseller, maar legt zich nu steeds meer toe op managed services. Michiel: “Dit betekent niet alleen een verandering qua bedrijfsvoering, maar ook qua marktbenadering. Een verandering die wij, de mensen van de organisatie, samen moeten realiseren. Als teamlead heb ik hier een belangrijke rol in, aangezien ik mijn team toch met alle neuzen dezelfde kant op moet krijgen. Maar ervaring hoe we dit het beste aan konden pakken hadden mijn collega-teamleads en ik niet. En dat is waar de opleiding Certified Manager om de hoek kwam kijken, aangereikt door de directie.”

Opleiding Certified Manager: Actief Samen Leren

Hoe krijg je mensen mee/enthousiast? Hoe geef je een nieuw team gestalte? En hoe bepaal ik de juiste strategie om de verandering door te voeren? Veel vragen waar Michiel niet direct antwoord op wist, maar waar hij wel mee aan de slag ging tijdens de opleiding Certified Manager. Wij zijn dan ook benieuwd: heeft de opleiding Michiel gebracht waar hij naar op zoek was?

De MBA voor teamleiders

“Eigenlijk heeft de opleiding mij meer gebracht dan ik vooraf had verwacht”, vertelt hij enthousiast. “Waar ik alleen op zoek was naar tips voor coaching en teambuilding, biedt deze opleiding álle handvatten om je te ontwikkelen tot een goede manager. Dankzij Jos Grob en zijn Actieleermethode heb ik geleerd om op een andere manier naar mijn team en het doorvoeren van veranderingen te kijken. Via verschillende lesmodules en huiswerkopdrachten leer je alle facetten van leidinggeven beheersen, waardoor ik mijzelf zowel professioneel als persoonlijk heb kunnen ontwikkelen. Wat mij het meest is bijgebleven? Dat je tijdens het bespreken en oplossen van complexe vraagstukken niet meteen zelf met oplossingen moet komen. Dat je de dialoog moet aangaan om samen tot creatieve oplossingen te komen. Daar word je als team en organisatie beter van. Dat leer je niet van de een op de andere dag. Dat moet je vaak genoeg doen om het je eigen te maken. Gelukkig biedt Jos daarin goede begeleiding.”

Benieuwd wat Vollekr8 voor uw organisatie of team kan betekenen? Of welke opleiding het beste bij uw wensen past? Bekijk ons opleidingsaanbod of neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Maak je team Agile door Acton Learning? Doe de test!