Virtual Campus

SoftwareONE leert actief samen tijdens opleiding Certified Manager

SoftwareONE levert software- en cloudtechnologie-oplossingen aan klanten over de hele wereld. Ze helpen klanten toegevoegde waarde te halen uit hun IT-omgeving en begeleiden ze bij hun digitale transformatie. Binnen de IT-organisatie staat de mens centraal. Daar zorgt People en Culture Lead Monique op de Weegh onder andere voor.

Wij zijn een mens- en ontwikkelingsgerichte organisatie en vinden het belangrijk dat onze medewerkers alle tools en kennis krijgen om zichzelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.”

Om dit te realiseren is SoftwareONE Nederland de samenwerking aangegaan met Vollekr8. In dit interview vertelt ze onder andere waarom er behoefte was aan een opleiding en hoe de samenwerking met Vollekr8 tot nu toe verloopt.

Goed voorbereid én opgeleid aan de slag als manager

SoftwareONE Nederland groeit hard. Heel hard. Monique: “Op dit moment werken er 290 mensen op onze locatie in Amsterdam, maar naar verwachting groeien we dit jaar nog zo’n 10%. Hierdoor komen er ook meer managementposities vrij. Wat we zien is dat collega’s doorgroeien naar een managementpositie, maar nog geen ervaring hebben als manager of teamlead.

Wij, als directie, wilden een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling tot manager en hebben daarom een management development project opgezet. We zochten een opleiding waar de managers zich zowel persoonlijk als professioneel konden ontwikkelen. En waar ze elkaar ook beter leerden kennen en vinden, want in zo’n grote organisatie is dat nog niet vanzelfsprekend. Dit vonden we bij de opleiding Certified Manager van Vollekr8, welke op dit moment in twee leergangen door negentien deelnemers incompany wordt gevolgd.”

“Dat wat ze tijdens de opleiding leren, kunnen ze al direct toepassen in de praktijk.”

Opleiding Certified Manager

“Ik ken Jos Grob (eigenaar) vanuit mijn vorige werk, toen Vollekr8 nog de Action Learning Academy heette. Ik heb toen zelf de opleiding ‘Certified ActieLeer Coach’ bij hem gevolgd en zijn persoonlijke benadering en de Actieleermethode zijn mij altijd bijgebleven. Dus toen we bij SoftwareONE Nederland op zoek gingen naar een opleidingsinstituut, wist ik gelijk wie ik moest bellen”, vertelt Monique. Ze vervolgt: “De opleiding Certified Manager vond ik goed passen bij het ontwikkelpad dat we onze managers wilden aanbieden. En dan vooral het feit dat de persoonlijke ontwikkeling, door middel van reflectie, en professionele ontwikkeling, door middel van het trainen van vaardigheden, in deze opleiding werden gecombineerd.

Beide leergangen zijn nog niet afgerond, maar tot nu toe zijn de deelnemers heel enthousiast. Deelnemers voelen zich door ons gesteund in hun ontwikkeling én weten elkaar nu al beter te vinden. Dat wat ze tijdens de opleiding leren, kunnen ze al direct toepassen in de praktijk. Tot nu toe ben ik dus heel tevreden over het resultaat.”

“Ik kan dan ook niet wachten totdat beide leergangen hun opleiding hebben afgerond. Want dan hebben we negentien managers in huis die alle basiscompetenties voor een goede, krachtige manager bezitten.”

Actief Samen Leren

“Wat ik belangrijk vind, is de persoonlijke benadering vanuit Vollekr8. De extra stap die gezet wordt in het meedenken en uitreiken naar medewerkers. Zo werd een van de deelnemers uit de eerste leergang ziek, waarna Jos aanbood om hem extra training en coaching te geven. Dan praat je bij mij over echt partnerschap”, vertelt Monique enthousiast wanneer we haar vragen naar de samenwerking.

“De samenwerking overall is heel plezierig. We doen het echt samen. De lijnen zijn kort en de communicatie is open en transparant. Daarnaast vind ik het heel sterk dat Jos niet alles zelf doet. Hij haakt professionals en expertises aan bij diverse onderwerpen. Op die manier is het lesprogramma inhoudelijk sterk en krijgen de deelnemers de meest waardevolle opleidingen die je maar kunt bedenken.

In mijn ogen dragen de opleidingen bij Vollekr8, en dan in het bijzonder de opleiding Certified Manager, bij aan de professionalisering van je managementlaag. Wat een positief effect heeft op de hele organisatie. Ik kan dan ook niet wachten totdat beide leergangen hun opleiding hebben afgerond. Want dan hebben we negentien managers in huis die alle basiscompetenties voor een goede, krachtige manager bezitten.”

 

 

 

 

Monique op de Weegh | People en Culture Lead SoftwareOne

Benieuwd wat Vollekr8 voor uw organisatie of team kunnen betekenen? Of welke opleiding het beste bij uw wensen past? Bekijk ons opleidingsaanbod of neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Maak je team Agile door Acton Learning? Doe de test!