Strategisch denken & handelen

Ontdek de veelzijdige wereld van strategie & realisatie

Welkom bij de eendaagse intensieve training Strategisch Denken en Handelen, een programma ontworpen om professionals zoals jij te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om met succes de dynamische uitdagingen van de hedendaagse zakenwereld te navigeren.

Ben je klaar om de stap te zetten naar effectiever strategisch leiderschap? In deze training leer je de kunst van ambidexteriteit binnen organisaties: de sleutel tot het tegelijkertijd realiseren van je strategie en het innoveren voor de toekomst.

Waarom deelnemen?

Door deel te nemen aan deze training verwerf je niet alleen de noodzakelijke inzichten hoe je als leidinggevende of professional ambidexteriteit binnen je organisatie kunt bevorderen, maar je leert ook hoe je teams behendig door veranderingen kunt navigeren en complexe vraagstukken op kunt lossen.

Programma

 • Ontvangst, inleiding en korte kennismaking
 • De fundamenten van strategisch denken
 • Het belang van een duidelijke visie, missie en kernwaarden
 • Analyseren van de externe omgeving en interne capaciteiten
 • Introductie op het thema: de ambidextere organisatie
 • Ambidexterie in de praktijk (balanceren tussen exploitatie en exploratie)
 • Basisparadoxen van een ambidextere organisatie
 • Leiderschapsvaardigheden en -stijlen die bevorderlijk zijn voor strategische flexibiliteit
 • Het ontwikkelen en borgen van een strategische mindset binnen teams
 • Action Learning als methodiek voor complexe probleemoplossing
 • Werkvormen en interactieve probleemoplossing
 • Reflectie op de dag en persoonlijke actieplannen

Dit programma biedt een uitgebalanceerde mix van theorie, praktijk en interactieve sessies om de deelnemers te voorzien van waardevolle inzichten en concrete tools voor strategie en innovatie.

Voor wie

De pitstop is ontworpen voor leidinggevenden, bestuurders, managers, directeuren, marketing executives, coaches en transitie managers.

Wat ga je bereiken

Na deze pitstop zul je niet alleen theoretische inzichten hebben verworven, maar ook praktische en inspirerende voorbeelden hebben opgedaan. Je zult in staat zijn om nieuwe klantstrategieën toe te passen met minimale investering. Bovendien zul je leren hoe je deze kennis effectief kunt omzetten in actie, waardoor het een verschil maakt in jouw dagelijkse praktijk.

Mis deze kans niet om jouw strategische en innovatieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je vandaag nog in voor deze pitstop en maak je klaar voor positieve veranderingen!

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat. Hiermee heb je een hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Action Learning 

Het uitgangspunt van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en te reflecteren. Jouw persoonlijke leervragen en praktijkvraagstukken vormen het middelpunt van de training.

Incompany of maatwerk?

Indien meerdere collega’s dezelfde uitdaging ervaren, kunnen we de training ook binnen jouw organisatie uitvoeren. We stemmen de doelstellingen, resultaten en planning gezamenlijk af op de behoeften van de groep.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

CONTACT