Het Action Learning programma: Actief Samen Leren

Stimuleer een cultuur van creativiteit en innovatie door praktische technieken toe te passen voor het oplossen van complexe vraagstukken.

Zoek je een aanpak voor de ontwikkeling van een adaptieve, lerende organisatie die in staat is om succesvol te evolueren in een snel veranderende omgeving? Wil je een leercultuur waarin medewerkers voortdurend streven naar continue verbetering en zichzelf uitdagen om te groeien?

Het programma Actief Samen Leren (ASL) richt zich specifiek op het ontwikkelen van samenwerkingsvaardigheden, waardoor teams effectiever kunnen samenwerken en complementaire krachten benutten.

Medewerkers die Actief Samen Leren (ASL) lossen met elkaar complexe vraagstukken op, zijn productiever, hebben meer energie op het werk en werken beter samen als een team. Ze ervaren ook minder stress en voelen zich vitaler, wat leidt tot betere prestaties en werkplezier.

Het ASL-programma versterkt de verbetercultuur, de samenwerking, het leiderschap, het vertrouwen en het werkplezier d.m.v. Action Learning.

Leercultuur

Bouw een lerende cultuur door teams te voorzien van de juiste tools. Ontdek samen waar te beginnen. Ons programma, met interactieve sessies en praktische oefeningen, bevordert een cultuur van vertrouwen, samenwerking en groei.

Ontwikkel communicatie, samenwerking, leiderschap en betrokkenheid voor duurzame verbetering.

Het programma

Action Learning 

Action Learning is een krachtige aanpak om ideeën en oplossingen voor grote complexe vraagstukken om te zetten naar impactvolle acties en effecten, terwijl het de algehele leercultuur versterkt. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Bij VolleKR8 hebben we een gecertificeerde pool van Certified Action Learning Coaches.

Return on Education (ROE)

De Action Learning methode leidt altijd tot een optimale Return On Education voor zowel de deelnemers, teams als organisatie. Onze deelnemers en opdrachtgevers claimen zelf dat de investering van het leertraject aantoonbaar worden “terugverdiend” in termen van:

  1. Verlagen van de directe kosten en verhogen van de effectiviteit en werkplezier
  2. Ontwikkelen van leiderschap, mindset en specifieke vaardigheden (open vragen stellen, dialoog aangaan, reflectie, feedback vragen, geven en ontvangen)
  3. Versterken van het probleemoplossend vermogen en teamwork
  4. Creëren van een lerende organisatie en het versterken van het werkgeversmerk

Maatwerk altijd in co-creatie

Onze Action Learning aanpak kenmerkt zich door onze middelen en mogelijkheden aan te passen aan de vraag en behoefte van een team en/of organisatie.

Samen overleggen wij aan de hand van jouw vraag, het probleem of oplossing welke aanpak en impact het beste aansluit binnen jullie organisatie.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.