Virtual Campus
 • Bekijk alle startdata
 • 4 dagen + intervisie
 • Hoevelaken (ook online)
 • € 1.995,00 BTW-vrij.
  Zie investering.
 • / 9,0
NU AANMELDEN VOOR Certified Action Learning Coach INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Certified Action Learning Coach® 

Vraagstukken waar organisaties, leidinggevenden en hun medewerkers nu mee worstelen gaan niet langer over plannen, beslissen, controleren en uitvoeren, maar vooral over de vraag hoe zij mensen mee krijgen in de verandering.

Als teamcoach of leidinggevende is de uitdaging dat je teams zo weet te faciliteren dat ze alles uit zichzelf weten te halen. Of het nu gaat om het begeleiden van een nieuw team of nieuw elan voor bestaande teams, het is noodzakelijk dat je de onderstroom (emotie) de bovenstroom (ratio) weet te verbinden.

In deze training sta je niet aan de kant: je gaat zelf aan de bak. Deelnemers zullen ieder een stuk van de coaching en begeleiding op zich nemen. Zo kan je meteen oefenen en gaan we samen actief leren. Daarnaast zul je concrete experimenten uitvoeren in je eigen praktijk.

Je doorloopt alle fases van de Action Learning methode waarbij experimenteren en ervaren in een veilige leeromgeving cruciaal zijn in de ontwikkeling als teamcoach. Als teamcoach faciliteer je teams om meer leervermogen en zelfsturing te ontwikkelen. Deze training geeft je daarnaast de unieke mogelijkheid om je te certificeren als Action Learning Coach.

Compacte en praktische opleiding met alle aspecten van teamcoaching.

Veel tools en en extra aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Onder leiding van een Master Action Learning Coach

Resultaat

 • Je krijgt Inzicht in systemische wetmatigheden en groepsdynamische patronen
 • Je bent bent in staat om teams via de Action Learning methode in samen  leren te faciliteren
 • Je kunt effectief interventies plegen op team- en individueel niveau
 • Je leert hoe je teams op een passende manier faciliteert bij hun ontwikkeling en de realisatie van de organisatiedoelen
 • Je ontwikkelt specifieke Actieleer vaardigheden, zoals: faciliteren, dialoog aangaan, probleemanalyse, feedback vragen, geven en ontvangen
 • Je bent in staat om binnen teams het probleemoplossend vermogen en binding te verhogen
 • Je ontwikkelt een flinke portie zelfreflectie (talenten en rode knoppen als teamcoach)
 • Je wordt vakbekwaam in teamcoach-competenties

Voor wie?

Deze gecertificeerde training is er voor teamcoaches, teamleiders en teamtrainers. Je bent bijvoorbeeld zelfstandig coach, senior leidinggevende, HR-adviseur, professional, teammanager, schoolleider, sales- en projectleider, etc. Deze mix van deelnemers levert veel leermogelijkheden op. We zoeken nieuwsgierige deelnemers die echte vragen hebben en die bereid zijn hun eigen praktijkcases  in te brengen.

Om te in te kunnen schrijven voor dit programma is geen specifieke vooropleiding vereist, wel is de training Practitioner Action Learning Coach gewenst.

Certified Action Learning Coach® (CALC) | register & titel

Je wordt in het EALC register  Lees meer opgenomen en je mag de beroepstitel CALC achter je naam voeren als:

 • je hebt deelgenomen aan minimaal 80% van de bijeenkomsten
 • Je hebt de training Introductie Action Learning (1 dag) of Practitioner Action Learning Coach (2 dagen) gevolgd
 • Je hebt de training Certified Action Learning Coach succesvol afgerond

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

PE-punten, register & herregistratie  

EALC PE-punten

Als EALC (European Action Learning Centre) erkend opleidingsinstituut verzorgt Vollekr8 permanente educatie, oftewel alle educatieve nascholingsactiviteiten die helpen om de professionele Action Learning kennis en vaardigheden op peil te houden en te vergroten. Deze training heeft namens het EALC 30 PE-punten

SchoolleidersregisterPO | Herregistratiewaarde 30%

Deze training is opgenomen in het herregistratie register van het Schoolleidersregister PO en dekkend bevonden voor de deelthema’s: ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ en ‘Omgaan met verschillen vertaald naar de organisatie’ van het professionaliseringsthema ‘Omgaan met verschillen’. Lees hier meer.

Registerleraar.nl

Deze training is opgenomen onder registratienummer ZwL6QcHwfD met 112 registeruren.

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief Samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaat afspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Actieleren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en te samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Informatie/contact

Wil jij Action Learning Coach worden? Klik hier