BTW-vrijstelling

Voor wie is dit interessant?

VolleKR8 denkt graag mee met haar klanten. Zo bieden we de mogelijkheid om te kiezen voor een BTW-vrijgestelde prijs. De BTW-vrijstelling kan voor verschillende instanties én voor particulieren aantrekkelijk zijn, omdat zij geen BTW kunnen terugvorderen.

Voorbeelden voor wie deze regeling financieel voordeel kan opleveren:

  • Particulieren
  • Overheidsinstellingen
  • Zorg en welzijn
  • Bank- en verzekeringsbranche
  • Onderwijsorganisaties

Hoe werkt de BTW-vrijstelling precies?

Graag geven we hier antwoord op met behulp van een voorbeeld.

Jij of jouw organisatie kan wel BTW terugvorderen.
In dat geval betaalt je bij een trainingsprijs van €1.000,00 21% BTW, maar dat kun je terugvorderen bij de overheid.

Een BTW-vrijgestelde factuur is dan niet interessant, omdat vanwege de kostendekkende btw-vrijtoeslag van 10% u dan totaal €1.100,00 investeert t.o.v.  € 1.000,00. Kies in de laatste stap van jouw inschrijving voor ‘Factuur met BTW’.

2) Jij of jouw organisatie kan geen BTW terugvorderen.
Stel dat je zou kiezen voor een factuur met 21% BTW, dan betaalt je bij een trainingsprijs van €1.000,00 een totaalprijs van €1.210,00. Je kunt de BTW van €210,00 niet terugvorderen.

Het is dan voordeliger om een factuur zonder BTW aan te vragen., Wij zijn dan genoodzaakt een kostendekkende toeslag van 10% op de investeringsprijs in rekening te brengen. Zo betaal je bij een trainingsprijs van €1.000,00 een totaalprijs van 1.100,00. Kies in de laatste stap van jouw inschrijving voor ‘Factuur zonder BTW’.

Waarom betaal ik 10% BTW-vrijtoeslag ?

Doordat wij de BTW-vrijgestelde prijs aanbieden aan onze klanten, kunnen wij niet meer volledig de BTW terugkrijgen die we als organisatie betalen over onze inkoopkosten (zoals de kosten voor trainers, cursusmaterialen, locaties, etc.). Dit zouden we wel kunnen krijgen wanneer wij in alle gevallen prijzen met BTW zouden hanteren.

Doordat we onze klanten een BTW-vrijgestelde prijs aanbieden, worden onze inkoopkosten dus hoger. Een deel van de BTW over de inkoopkosten kunnen we immers niet meer terugvragen. Om de hogere inkoopkosten te dekken rekenen we de 10% BTW-vrijtoeslag. Uiteraard is dit geheel in afstemming met de Belastingdienst.

Hoe geef ik mijn keuze aan?

Tijdens het afronden van jouw inschrijving kun je aangeven wat jouw voorkeur heeft.

  1. Een factuur met 21% BTW
  2. Een factuur zonder BTW, maar inclusief 10% btw-vrijtoeslag.

BTW Rekenvoorbeeld