Het Action Learning Project

Breng je organisatie naar een Next Level

In een wereld die voortdurend verandert, staat elke organisatie voor uitdagingen en mogelijkheden tot verbetering. Om hiermee om te gaan, is een duurzame aanpak cruciaal, waardoor zowel jouw medewerkers als je organisatie blijven groeien. Het besef dat we allemaal deel uitmaken van een systeem en dat samenwerking de sleutel is tot echte verandering, vormt de basis.

Actief Samen Leren

Dit gaat verder dan louter training in kennis en vaardigheden. Wat ons onderscheidt, is dat wij inzicht combineren met organisatieontwikkeling, interactie en vaardigheden. Dit betekent dat we niet alleen helpen bij het opleiden en ontwikkelen van mensen, maar ook bij het tot stand brengen van duurzame veranderingen binnen de organisatie.

Hoe we dat doen? Door actieleren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. We gaan terug naar de basis. Krachtig leiderschap begint namelijk bij inzicht in jezelf én het juiste vraagstuk.

Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Ook over jezelf. En door samen te werken aan actuele problemen in jouw organisatie maken we echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren.

Onze Aanpak

Het Action Learning Project biedt jou en je team de mogelijkheid om gezamenlijk aan specifieke organisatievraagstukken te werken en duurzame oplossingen te vinden. Een krachtig instrument dat hierbij helpt, is onze Action Learning methodiek, waarbij we tot de kern doordringen om de juiste verbeteringen te identificeren. Hiermee waarborgen we niet alleen het verloop van het traject, maar ook de duurzame ontwikkeling van zowel jouw medewerkers als jouw organisatie. Dit heeft directe impact op het bedrijfsresultaat.

Action Learning Leergroep (subset)

Een Action Learning Project met een subset verwijst naar een specifieke benadering van Action Learning waarbij een kleinere groep deelnemers binnen een organisatie of team samenwerkt aan het identificeren en oplossen van een uitdagend probleem of complex vraagstuk

Het gebruik van een subset binnen Action Learning kan voordelen bieden, zoals meer focus, efficiëntie en betrokkenheid van de deelnemers bij het oplossen van specifieke uitdagingen. Het stelt organisaties in staat om gerichter en effectiever te zijn bij het aanpakken van problemen terwijl ze profiteren van de principes van Action Learning.

Wat jouw team gaat doen

Action Learning Fundamentals Workshop

 • Leer de kracht van Action Learning kennen.
 • Focus op strategische, tactische of operationele doelen en probleemoplossing.

Definiëren van het Probleem

 • Identificeer en definieer een echt, actueel probleem dat moet worden aangepakt.

Samenwerking

 • Werk samen aan verschillende perspectieven en oplossingen.
 • Benut diverse inzichten en vaardigheden voor een gezamenlijke benadering.

Toepassen van SMART Acties

 • Bedenk specifieke, meetbare, acceptabele, realistische en tijdgebonden acties.

Implementatie

 • Zet oplossingen om in de praktijk.
 • Voortdurende evaluatie om te leren van successen en mislukkingen.

Begeleiding

 • Ondersteuning door een Action Learning coach
 • Focus op probleemoplossing en blijvend leren.

Aanvullende inzichten

Naast de bovengenoemde stappen bieden we aanvullende modules en trainingen aan om eventuele kennislacunes of de teamcultuur effectief aan te pakken. Deze modules zijn afgestemd op de behoeften van teams en individuen binnen jouw organisatie en dragen bij aan het succes van het implementatieproces.

Waarom starten met Action Learning?

Action Learning biedt tal van voordelen die direct invloed hebben op de efficiëntie en effectiviteit van jouw organisatie:

 • Optimalisatie van bedrijfsprocessen
 • Verbeterde besluitvorming
 • Innovatieve oplossingen
 • Flexibele marktstrategie
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Verhoogde medewerkerstevredenheid
 • Vermindering van verloop
 • Realisatie van een cultuur van continue verbeteringen

Return on Education

Statistieken bevestigen aanzienlijke meerwaarde, met mogelijke besparingen van tienduizenden euro’s en meer. Jouw effectiviteit groeit, en jouw collega’s bloeien dankzij jouw inzet. Samen bewerkstelligen we verandering!

Bij Vollekr8 draait het om jouw vermogen om duurzame oplossingen te vinden en te implementeren voor de huidige en toekomstige uitdagingen in jouw organisatie. We focussen niet enkel op de uitkomst maar ook op de reis ernaartoe, waarbij jouw betrokkenheid van team en stakeholders de kern vormt.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.