Virtual Campus

Wie zijn wij? Vollekr8 versterkt teamleiders.

Toonaangevend in actiegerichte trainingen, coaching & advies. Onze passie is het actief en duurzaam versterken van teamleiders en hun teams.

Hoe we dat doen? Door Action Learning. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. We gaan terug naar de basis. Krachtig leiderschap begint namelijk bij inzicht in jezelf én het juiste vraagstuk.

Actief Samen Leren

Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Ook over jezelf. En door samen te werken aan actuele problemen in jouw organisatie maken we echte impact. Dat noemen wij Actief samen leren.Wij zijn een bijzonder opleidingsinstituut dat mensen, teams en organisaties helpt om het beste uit zichzelf te halen.

Action Learning een stimulerende leermethodiek 

De kracht van Action Learning ligt in het samenspel. Je leert met elkaar, door elkaar en voor elkaar. Voor elkaar? Jazeker. Als leider leer je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Daarom is interactie zo’n belangrijke factor: je staat in verbinding met collega’s én mensen uit andere branches en organisaties. Je verbindt, analyseert en reflecteert.

Actief Samen Leren geeft inzicht in jouw rol en energie én helpt je de kracht van de ander te zien. Ieders identiteit krijgt vorm door de relatie tot de ander. Dus is het essentieel om via interactie te leren over communicatie en de groepsdynamiek in diverse situaties.

Belangrijke kenmerken zijn o.a. dat men werkt vanuit de eigen leerbehoefte en met actuele praktijkvraagstukken. Onze programma’s zijn gebaseerd op deze interactieve leermethodiek met impact. Zie ook: Action Learning

Onze leercode

 • Inzicht in je zelf. Deelnemers nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Zij tonen krachtig leiderschap t.a.v. het eigen leerproces en dat van de groepsgenoten.
 • Actief leren. Niet praten over, maar doen en ervaren. Eigen ervaringen worden gebruikt om te leren, met een focus op actie-, experimenteel- en ervaringsgericht leren.
 • Het oplossen van praktijkvraagstukken. Niet alleen individueel leren, maar samen leren is de route naar persoonlijke ontwikkeling en zichtbare prestaties voor de organisatie.
 • Betekenisvol samenwerken. Samen werken aan een sfeer van openheid en vertrouwen, waarin vragen, geven en ontvangen van feedback wordt aangemoedigd.

Intake opleiding, training of coaching

Voorafgaand aan de opleiding of training of coaching vindt een online intake plaats. Hierin worden je persoonlijke en functionele leerdoelen en aandachtspunten in kaart gebracht. Op basis van de intake zal de trainer je actieleer opdrachten verdiepen door rekening te houden met je achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten. Hierdoor haal je het hoogst mogelijke rendement uit de training.

Resultaat:

 • verbindt de organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling
 • versterkt samen leren en presteren
 • lost direct complexe problemen op
 • optimaliseert het teamwork en faciliteert zelfsturende teams
 • zorgt voor blijvende cultuurverandering in organisaties
 • verbetert aantoonbaar de leertransfer naar passend gedrag en resultaten
 • borgt Life Long Learning
 • hogere mate van tevredenheid en werkplezier

Incompany, maatwerk en advies

Succesvolle organisaties zetten groepstrainingen in om hun personeel collectief bij te scholen en nieuwe kennis, gedrag en of vaardigheden te optimaliseren. De belangrijkste reden is dat het collectief trainen van een team, afdeling of groep vaak als beste leeroplossing wordt gezien voor het gedragen oplossen van organisatie specifieke uitdagingen.

Online leerplatform Virtual Campus

Voorafgaand aan de opleiding of training krijgt men toegang tot het online leeromgeving Virtual Campus. Een interactief leersysteem met up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals virtual classroom, online coaching, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Rendement: hoge ROI/E (return on investment/education)

Onze deelnemers claimen zelf dat de investering van de training of opleiding door de organisatie 5 tot 10 keer zijn terugverdiend. Een aantal van hen spreekt zelfs over rendementen van tienduizenden Euro’s of meer.

Het komt het er bij Action Learning in de kern op neer dat als men direct toepast wat men heeft geleerd, men pas écht leert. Geen theorie examens maar praktische opdrachten met relevante onderwerpen in ​de eigen organisatie. Gedragen leerinterventies zorgen voor 14% toename van de productiviteit van de medewerkers. De kosten van de organisatie dalen met maar liefst 36%.

Niet alleen geweldig voor de organisatie, maar ook voor de duurzaam inzetbaarheid van de deelnemer die een persoonlijke groei doormaakt en meer werkplezier ervaart. Een echte win-win dus.

Meer weten of advies

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier