Wie zijn wij?

Wij zijn Vollekr8. Hét Action Learning Instituut voor het actief en duurzaam versterken teamcoaches, teamleiders, teams en (interim) managers.

Hoe we dat doen? Door Action Learning. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle niveaus.

Onze programma’s geven ambitie betekenis, zetten mensen in beweging en realiseren gedragsverandering tot op de werkvloer.

Onze missie is om individuen, organisaties en teams vol in hun kracht te zetten door middel van gespecialiseerde trainingen voor tijdelijke leiderschapsfuncties.

Vol in je kracht komen vanuit de mindset: iedere dag beter! Ontdek samen met de teamcoaches van Vollekr8 wat er voor nodig is om duurzaam te groeien.

Missie en visie: op het snijvlak van leren en presteren

Onze professionals weten wat mensen motiveert en creëren op effectieve wijze ruimte voor innovatie en creativiteit. We bereiken gestelde ambities, realiseren doelen en versnellen duurzame ontwikkeling.
 • Trainen, interim management & coachen (groei bieden)
 • Kracht geven (voor individu, team en organisatie)
 • Actief Samen Agile (werken, leren en wendbaarheid verbinden)
 • Onze kernwaarden: vooruitgang, doortastend en uniek

De leermethodiek Action Learning

Action Learning is een vorm van (management)ontwikkeling, waarbij teamleden van en met elkaar leren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Dat noemen wij Actief Samen Agile. Zie ook: Action Learning

Resultaat:

 • verbindt de organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling
 • versterkt samen leren en presteren
 • lost direct complexe problemen op
 • optimaliseert het teamwork en faciliteert zelfsturende teams
 • zorgt voor blijvende cultuurverandering in organisaties
 • verbetert aantoonbaar de leertransfer naar passend gedrag en resultaten
 • hogere mate van tevredenheid en werkplezier

Onze leercode

 • Inzicht in je zelf. Deelnemers nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Zij tonen krachtig leiderschap t.a.v. het eigen leerproces en dat van de groepsgenoten.
 • Actief Samen Leren. Niet praten over, maar doen en ervaren. Eigen ervaringen worden gebruikt om te leren, met een focus op actie-, experimenteel- en ervaringsgericht leren.
 • Het oplossen van praktijkvraagstukken. Niet alleen individueel leren, maar samen leren is de route naar persoonlijke ontwikkeling en zichtbare prestaties voor de organisatie.
 • Betekenisvol samenwerken. Samen werken aan een sfeer van openheid en vertrouwen, waarin vragen, geven en ontvangen van feedback wordt aangemoedigd.

Gecertificeerde Action Learning Professionals

Onderzoek wijst uit dat een opgeleide Action Learning professional aan het roer een belangrijke succesfactor voor Agile-programma’s is. Steeds meer organisaties willen dat hun leiderschapsprogramma’s, veranderingen of transities worden uitgevoerd door gecertificeerde coaches of (interim) managers.

Het EALC keurmerk (European Action Learning Centre) toont aan dat de Action Learning professional up-to-date is en opgeleid voor de functie of rol en dat de vakkennis periodiek wordt bijgehouden door permanente educatie.

Master Action Learning Coach: Vollekr8 heeft een Master Action Learning Coach die namens het EALC coaches en managers mag certificeren en beroepstitels mag toekennen.

Incompany, maatwerk en advies

Succesvolle organisaties zetten groepstrainingen in om hun personeel collectief bij te scholen en nieuwe kennis, gedrag en of vaardigheden te optimaliseren. De belangrijkste reden is dat het collectief trainen van een team, afdeling of groep vaak als beste leeroplossing wordt gezien voor het gedragen oplossen van organisatie specifieke uitdagingen.

Online leerplatform X Campus

Voorafgaand aan de opleiding of training krijgt men toegang tot het online leeromgeving Virtual Campus. Een interactief leersysteem met up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals virtual classroom, online coaching, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Rendement: hoge ROI/E (return on investment/education)

Het komt het er bij Action Learning in de kern op neer dat als men direct toepast wat men heeft geleerd, men pas écht leert. Geen theorie examens maar praktische opdrachten met relevante onderwerpen in ​de eigen organisatie. Gedragen leerinterventies zorgen voor 14% toename van de productiviteit van de medewerkers. De kosten van de organisatie dalen met maar liefst 36%.

Niet alleen geweldig voor de organisatie, maar ook voor de duurzaam inzetbaarheid van de deelnemer die een persoonlijke groei doormaakt en meer werkplezier ervaart. Een echte win-win dus.

Meer weten of advies