Virtual Campus
GRATIS ADVIES OVER Psychologie voor de leidinggevende KOSTENOVERZICHT

Psychologie voor de leidinggevende | post HBO

Hoe krijg je meer inzicht in het gedrag van mensen? Wil je meer weten over de psychologische wetenschap en hoe deze te verbinden aan creativiteit in het werk? Bij het samenwerken op de werkvloer speelt psychologie een belangrijke rol. 

Medewerkers begrijpen, beïnvloeden, motiveren en meekrijgen: als leidinggevende krijg je te maken met complex menselijk gedrag en teamwork. Je vindt het daarom tijd om op zoek te gaan naar de kern van psychologie, gedragsverandering, professionele ontwikkeling en samenwerking.

In deze veelzijdige opleiding op post-HBO niveau krijg je waardevolle kennis en inzichten vanuit de psychologie en weet deze toe te passen om samenwerkingen te verbeteren. Een logische stap dus om je als leidinggevende of professional te verdiepen in dit vakgebied.

Inzicht in organiseren vanuit psychologisch perspectief

Combineert essentiële kennis met praktische vaardigheden

Resultaat 

  • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie
  • Je bent in staat gedrag van mensen te observeren, te analyseren en te beïnvloeden
  • Je leert de psychologische processen signaleren op verschillende organisatiegebieden
  • Je vergroot je leiderschap door de balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten
  • Je leert het potentieel van je werknemers beter te benutten
  • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt

Doelgroep  

Deze opleiding op post-HBO niveau is uitermate geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het menselijke gedrag en op zoek is naar praktische en toepasbare kennis en vaardigheden. Om voor deze opleiding in te kunnen schrijven  is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een HBO werk- en denkniveau gewenst.

Certificaat

Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je van ons het certificaat ‘Post-HBO Psychologie voor de Leidinggevende’.

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Meet & Greet | gratis proeftraining

Wil jij deze training eerst ervaren voordat je een keuze maakt? Dat kan vrijblijvend! Bekijk de actuele data en tijden en schrijf je in voor één van onze gratis Meet & Greets. Info & inschrijven

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

leergang is in het kader van de herregistratie dekkend bevonden bij het thema: ‘Persoonlijk Leiderschap’, bij het deelthema ‘Professionele leergemeenschap’ uit het thema: Kennis- & kwaliteitsontwikkeling. Bij de deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema: ‘Omgaan met verschillen’.Meer over de registers?

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaat afspraken.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier