Virtual Campus
NU AANMELDEN VOOR Psychologie voor de leidinggevende INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Psychologie voor de leidinggevende | post HBO

Hoe krijg je meer inzicht in het gedrag van mensen? Wil je meer weten over de psychologische wetenschap en hoe deze te verbinden aan creativiteit in het werk? Bij het samenwerken op de werkvloer speelt psychologie een belangrijke rol. 

Medewerkers begrijpen, beïnvloeden, motiveren en meekrijgen: als leidinggevende krijg je te maken met complex menselijk gedrag en teamwork. Om daar goed mee om te gaan heb je psychologische kennis en inzicht nodig.

Je vindt het daarom tijd om op zoek te gaan naar de kern van psychologie, gedragsverandering, professionele ontwikkeling en samenwerking. In deze veelzijdige opleiding op post-hbo niveau krijg je waardevolle kennis en inzichten vanuit de psychologie en weet deze toe te passen om samenwerkingen te verbeteren.

Je leert beter op teams en individuen in te spelen en brengt zo jezelf, de organisatie en/of je team naar een hoger niveau. Een logische stap dus om je als leidinggevende of professional te verdiepen in dit vakgebied.

Inzicht in organiseren vanuit psychologisch perspectief

Combineert essentiële kennis met praktische vaardigheden

Onder begeleiding van een erkend psycholoog/trainer leer je over een reeks aan facetten van het menselijk gedrag.

Resultaat 

  • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie
  • Je bent in staat gedrag van mensen te observeren, te analyseren en te beïnvloeden
  • Je leert de psychologische processen signaleren op verschillende organisatiegebieden
  • Je vergroot je leiderschap door de balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten
  • Je leert het potentieel van je medewerkers en/of collega’s beter te benutten
  • Je bent in staat om in situaties van verzuim, weerstand, conflicten en verandering een verbinding te maken met alle stakeholders in het veld
  • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt

Doelgroep  

Deze opleiding op post-hbo niveau is uitermate geschikt voor (aankomend) leidinggevenden, schoolleiders, projectleiders, accountmanagers, etc. Om te in te kunnen schrijven voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HBO werk- en denkniveau gewenst.

Praktijkopdracht & diploma

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan integrale praktijkopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie en reflecteert je op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je van ons certificaat ‘Post-HBO Psychologie voor de Leidinggevende’.

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

leergang is in het kader van de herregistratie dekkend bevonden bij het thema: ‘Persoonlijk Leiderschap’, bij het deelthema ‘Professionele leergemeenschap’ uit het thema: Kennis- & kwaliteitsontwikkeling. Bij de deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema: ‘Omgaan met verschillen’.Meer over de registers?

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Actieleren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

CONTACT

 

Wil jij Action Learning Coach worden? Klik hier