Virtual Campus

Waarom een Certified Interim Manager worden?

Interim professionals zijn consultants die gedurende beperkte periodes leidinggevende functies vervullen om veranderingen door te voeren, crises op te vangen of vacatures in te vullen. Het toenemende gebruik van deze ‘buitenstaanders’ voor de korte termijn schept nieuwe uitdagingen en voorwaarden voor het leren op de werkplek.

Verschillende redenen verklaren de opkomst van vak interim management, namelijk: 

 • een groeiende vraag van organisaties om zich snel aan te passen aan nieuwe omstandigheden
 • een algemene vermindering van de managementcapaciteit
 • investeringen in menselijke hulpbronnen
 • een algemene trend van outsourcing om kosten te besparen.

Dit toenemende gebruik van interim-management als instrument voor prestatieverbetering en verandermanagement brengt interessante uitdagingen met zich mee op het gebied van leren en ontwikkelen.

Onzekerheid creëert kansen en bedreigingen voor leren en ontwikkelen

In de literatuur worden verschillende benaderingen voorgesteld van wat een periode van interim-management betekent voor een organisatie in termen van kansen en bedreigingen. Zij worden over het algemeen ingehuurd vanwege een van de drie verschillende scenario’s (Woods et al. 2020):

 • het eerste is om kritieke hiaten in managementteams op te vullen in geval van plotselinge exits, waarbij de rol van de Interim Professional is om in te spelen op de lopende operaties en voorbereiden op de nieuwe vaste leider. Ook wel de traditionele interim-managementrol genoemd
 • De tweede situatie doet zich voor in tijden van crisis en turnarounds, waarbij het oplossen van problemen nodig is om kosten te besparen, ontslagen te beheren en prestaties te verbeteren. Hier is de rol van de Interim Professional vaak om het “vuile werk” op te knappen en de verantwoordelijkheid te krijgen voor moeilijke beslissingen
 • Het derde scenario betreft verandermanagement en transitiebehoeften

Geen tijd om te trainen?

Het blijkt dat slechts 42% van de interim professionals een opleiding of training volgt. Dit is een afname ivan 68% in 2019, naar 54% in 2020, naar 42% in 2021. Daarnaast is het ook onduidelijk of de beginnende interim professional over de startkwalificaties beschikt. Reden is een gebrek aan tijd en het omzetverlies. Maar is dat zo?

“In elke organisatie kunnen ze een creatieve en ondernemende teamplayer gebruiken zoals jij!”

Gecertificeerde training, dat loont

Jouw vaardigheden up-to-date brengen en gecertificeerd worden als “Certified Interim Manager”, dat zorgt voor een duidelijk en uniek onderscheidend vermogen op de markt. Dit kwaliteitsbewijs loont. Uit een enquête onder afgestudeerden blijkt dat:

 • zij gemiddeld 14 dagen per jaar een hogere bezetting behalen;
 • zij gemiddeld 100 euro hoger dagtarief in rekening konden brengen, dat betekent een omzetstijging van meer dan 20% – een gemiddelde bijverdienste van 32.000 euro per jaar;
 • Zij met significant meer vertrouwen teams faciliteerde in hun ontwikkeling.

De rode draad

Het programma Certified Interim Management is ontwikkeld samen met koepelorganisaties, ervaren interim-practitioners en vertegenwoordigers uit de wetenschap en omvat alle fasen van een interim-managementopdracht.

Deze training combineert academische excellentie met sterke praktische relevantie en methodologische competentie.

De rode draad in deze training is dat je leert om condities te creëren voor je eigen persoonlijke en functionele ontwikkeling en die van anderen. Deze condities zijn: veilige leeromgeving creëren, zelfreflectie, zelfvertrouwen, relaties bouwen, een rolmodel zijn en niet-sturende beïnvloeding.

Waarom dit programma

 • Ontwikkel een uitgebreide set vaardigheden voor interim-management
 • Breng de nieuwste denkwijzen en technieken in uw aanpak
 • Word zelfverzekerder en effectiever in het uitrollen van veranderingen
 • Profiteer van een unieke kans om te netwerken en samen te werken met andere interim managers

BEKIJK HIER DE TRAINING

Trainingen van één dag met maximaal resultaat! Lees meer