Virtual Campus
INSCHRIJVEN VOOR DE TRAINING Leidinggeven aan verandering

Leidinggeven aan Verandering

Succesvol mensen in beweging zetten.

Als er continue veranderingen plaatsvinden is je belangrijkste taak als leidinggevende of professional om die veranderingen op effectieve en professionele wijze te leiden. Voor een succesvolle integratie van veranderingen is acceptatie en draagvlak nodig. Maar belangrijker nog …welke invloed heeft de verandering op jou?

In deze praktijkgerichte training leer je veranderingsprocessen vorm te geven, bruggen te bouwen, een veranderplan te maken, weerstand te overwinnen, leiderschap te ontwikkelen en draagvlak te creëren.

Verandertrajecten succesvol naar de werkvloer vertalen.

Door Action Learning het verandervermogen verhogen

Resultaat 

  • Je leert om te gaan met weerstand van je medewerkers en weet draagvlak te creëren.
  • Je bent in staat om de cultuur, de motivatie en het vertrouwen te versterken.
  • Je weet de veranderbereidheid van de medewerkers te vergroten.
  • Je bent in staat om op professionele en inspirerende wijze leiding te geven aan de veranderprocessen.
  • Je krijgt inzicht in jouw leiderschap tijdens veranderingen
  • Je ontwikkelt je rol als veranderaar en wordt een volwaardige gesprekspartner
  • Je bent in staat om een concreet veranderplan op te stellen en te presenteren.

Doelgroep 

Deze training is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in het succesvol faciliteren van veranderingen.

Vooropleiding

Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het certificaat ‘Leidinggeven aan Verandering’.

Leermethodiek Action Learning

Action Learning is een stimulerende leermethodiek, waarbij de kracht ligt in het samenspel. De kern van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en daarop reflecteren. De eigen praktijkvraagstukken staan hierbij centraal.

Het onder begeleiding van een Action Learning Coach ondernemen van acties, onbekende problemen aanpakken, nieuwe paden zoeken, risico’s nemen, specifieke vaardigheden ontwikkelen en experimenten aangaan zijn inherent aan Action Learning.

Het is een vorm van (management)ontwikkeling, waarbij teamleden van en met elkaar leren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Dat noemen wij Actief Samen Leren.  Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Het is daarnaast in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe inzichten delen en netwerken. Je krijgt ook praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Lees hier meer.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Herregistratie Schoolleidersregister PO en Registerleraar

  • Het programma is als formeel aanbod opgenomen in het Schoolleidersregister PO bij het thema: “Leidinggeven aan verandering’ (volledig thema).
  • Deze training is opgenomen in het aanbod van het Registerleraar onder nummer 00801-03265

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaat afspraken.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier