Virtual Campus
GRATIS ADVIES OVER PRACTITIONER ACTION LEARNING COACH KOSTENOVERZICHT

Practitioner Action Learning Coach® | PALC

Toegevoegde waarde van Action Learning

Wil je teams  zo goed mogelijk begeleiden in het verhogen van het probleemoplossend vermogen? Wil je weten hoe Action Learning een transitie kan versnellen?

Tijdens deze praktijkgerichte training krijg je inzicht in de Action Learning methode. Als medewerker, coach of facilitator maak jij het team energiek, zelf-organiserend en productief door de kracht van het vragenstellen. De training zit boordevol handvatten om het verander- en leervermogen van organisaties te verhogen en collectieve leerprocessen binnen teams te versterken.

Ondersteuning online leerplatform

Action Learning als uniek trainingsconcept

Praktische handvatten direct toepasbaar in de eigen werkpraktijk

Je begeleidt en helpt de organisatie in zijn leerproces waarin inzicht, interactie en impact centraal staan.  In deze training leer jij hoe je zo’n leertraject van start naar actieplan tot afronding aanpakt. Wil jij je verder ontwikkelen als teamcoach binnen jouw organisatie of praktijk?

Deze inspirerende training is voor iedereen die:

 • meer wil weten en begrijpen wat Action Learning kan betekenen voor de organisatie- en teamontwikkeling;
 • een krachtige verandermethode wil inzetten;
 • willen onderzoeken hoe collectieve leerprocessen leiden tot nieuw gedrag;
 • overwegen de training Certified Action Learning Coach (CALC) te volgen.

Resultaat

Deelnemers

 • leren het principe, de visie en mindset achter Action Learning;
 • kunnen collectieve leerprocessen in de organisatie begeleiden;
 • verbinden resultaatgericht met inhoud en leren;
 • zijn in staat om veiligheid en vertrouwen te creëren;
 • kunnen multidisciplinaire Action Learning teams samenstellen;
 • krijgen inzicht in besluitvormingsprocessen, drijfveren, kwaliteiten, talenten en valkuilen
 • versterken de onderlinge verhoudingen, interactie en impact
 • presenteren een actieplan

Doelgroep 

De training is geschikt voor mensen die al wat werkervaring hebben, maar die een sprong willen maken in het kunnen begeleiden van teams. Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Dit programma is geschikt voor iedereen die zijn of haar Action Learning vaardigheden wil ontwikkelen en of teams verder wil brengen daar waar het nu stagneert.

 • Teambegeleiders en teamtrainers die meer houvast willen in hun rol als teamcoach.
 • Teamleiders en teamcoaches die minder op het gevoel willen doen, en zich verder willen professionaliseren.
 • Agile/Scrum/Lean-coaches die meer vanuit de onderstroom willen leren werken.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het certificaat ‘Practitioner Action Learning Coach (PALC)

Vervolg? Certified Action Learning Coach (CALC) | register & titel

Je wordt in het EALC-register Lees meer opgenomen en je mag de beroepstitel CALC achter je naam zetten als:

 • je hebt deelgenomen aan minimaal 80% van de bijeenkomsten
 • Je hebt de training Practitioner Action Learning Coach (2 dagen) gevolgd

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leermethode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Lees hier meer

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Register en PE-punten

Registerleraar: deze training is opgenomen in het Registerleraar onder nummer: 00701-03863

PE-punten: Als EALC (European Action Learning Centre) erkend opleidingsinstituut verzorgt Vollekr8 permanente educatie, oftewel alle educatieve nascholingsactiviteiten die helpen om de professionele Action Learning kennis en vaardigheden op peil te houden en te vergroten. Deze opleiding heeft namens het EALC 15 PE-punten

Herregistratie Schoolleidersregister PO. Herregistratiewaarde 30%. De leergang ‘Practitioner teamcoach Actieleren’ is gecertificeerd door het Schoolleiders-register PO (register herregistratie). Deelthema’s ‘Omgaan met verschillen als team’, ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ en ‘Omgaan met verschillen vertaald naar de organisatie’ van het professionaliseringsthema ‘Omgaan met verschillen’ en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling op de thema’s via formeel leren.

Lees meer over de herregistratie?

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door actiegericht leren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en te samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

CONTACT

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier