Teamscan & training Lencioni

In deze training duiken we diep in de dynamiek van teamwerk aan de hand van Patrick Lencioni’s inzichten uit zijn boek ‘De Vijf Frustraties van Teamwork’. Lencioni onthult de kern van samenwerking binnen teams en identificeert vijf veelvoorkomende frustraties die teams kunnen belemmeren:

  1. Gebrek aan vertrouwen
  2. Angst voor conflicten
  3. Gebrek aan betrokkenheid
  4. Vermijden van verantwoordelijkheid
  5. Onvoldoende aandacht voor resultaten

De training is ontworpen om teams te helpen deze frustraties te herkennen, te begrijpen en aan te pakken, waardoor de samenwerking en prestaties verbeteren. Teamontwikkeling Lencioni als impactvolle training? Klik hier

Methode & teamscan

De training combineert theorie met praktijkgerichte oefeningen en de Teamscan, gebaseerd op The Five Behaviors of a Cohesive Team® van Patrick Lencioni.

Deze scan geeft inzicht in de huidige en gewenste situatie van de teampijlers. Het diagnostische instrument helpt bij het identificeren van specifieke frustraties binnen jouw team en biedt handvatten om deze aan te pakken. Door middel van interactieve sessies, casestudies en rollenspellen leren teamleden om effectief samen te werken en obstakels te overwinnen.

Het verschil tussen huidige en gewenste situatie wordt gezien als de veranderbehoefte. Per situatie zijn acties geformuleerd op het verbeteren van de teampijlers als ook de veranderbehoefte.

Doelgroep

Deze training is ideaal voor teams die te maken hebben met tegenvallende resultaten, conflicten of meningsverschillen. Of je nu een nieuw team vormt of een bestaand team naar een hoger niveau wilt tillen, deze training biedt waardevolle inzichten en praktische oplossingen.

Resultaat

Na deze training is jouw team beter uitgerust om samen te werken, conflicten constructief te benaderen en te focussen op het behalen van gezamenlijke doelen. Een sterk team is immers zo sterk als de zwakste schakel. Voorkom dat frustraties de samenwerking belemmeren en ontwikkel een krachtig, veerkrachtig team.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.