Virtual Campus
 • Bekijk alle startdata
 • 6 bijeenkomsten + coaching + intervisie
 • Hoevelaken (ook online)
 • € 2.995,00 BTW-vrij.
  Zie investering.
 • / 8,5
DIRECT INSCHRIJVEN Professioneel Leidinggeven INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Professioneel Leidinggeven

Krachtig & verbindend leiderschap | post HBO 

Als leidinggevende is het belangrijk om hoofd, hart en handen te gebruiken. In de praktijk is er echter meer nodig. Continue veranderingen vragen veerkracht, leiderschap en krachtig teamwork.

Maar dan komt de vraag: hoe krijg ik mijn mensen mee? De stijl van leidinggeven moet matchen met de situatie om effectief leiderschap tot stand te brengen.

Ontdek tijdens deze inspirerende opleiding hoe je leiding geeft aan gedragsverandering.

Leidinggeven aan de onderstroom

Verandermanagement en psychologie

Je oefent veel met ervaren trainers en deelnemers, zodat je de nieuwe inzichten en vaardigheden direct in de praktijk toepast, bijvoorbeeld omgaan met onzekerheid, houden van slechtnieuwsgesprekken, functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Tijdens dit inspirerende leiderschapsprogramma word je uitgedaagd om jouw manier van samenwerken, managen, leiden en coachen verder te ontwikkelen. In korte tijd weet je toepasbare kennis te koppelen aan je eigen praktijk en dit met je team meetbaar te maken. Via deze praktische opleiding ontwikkel jij je tot de professionele leidinggevende die zijn doelen samen met het team bereikt.

Resultaat

 • Je vergroot je kennis en inzicht in het vakgebied van de psychologie
 • Je bent in staat mensen beter in te schatten en effectiever te handelen
 • Je bent in staat gedrag van mensen te observeren, te analyseren en positief te beïnvloeden
 • Je leert de psychologische processen signaleren op verschillende organisatiegebieden
 • Je vergroot je leiderschap door de balans tussen taakgerichte en mensgerichte aspecten
 • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt
 • Je leert het potentieel van je medewerkers en/of collega’s beter te benutten
 • Je leert vanuit vertrouwen leiding te geven aan groepsprocessen
 • Je bent in staat om in situaties van verzuim, weerstand, conflicten en verandering een verbinding te maken met alle stakeholders in het veld
 • Je bent in staat organisatieverandering vanuit menselijk perspectief te benaderen

Praktijkopdracht & certificaat

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan praktijkgerichte eindopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie en reflecteert je op je eigen ontwikkeling.

Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het post HBO certificaat ‘Professioneel Leidinggeven’.

Voor wie?

Deze inspirerende training  is bedoeld voor leidinggevende, managers, MT, professionals, schoolleiders, consultants, projectleiders, salesmanagers en ondernemers.

Om te in te kunnen schrijven voor dit programma op is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring gewenst.

Inzicht, interactie en impact

De groepen bestaan uit deelnemers van verschillende organisaties en uit verschillende branches. Door Action Learning leer je van en met elkaar. Door inhoudelijke gesprekken (inzicht) en gezamenlijke praktijkopdrachten (interactie) verruim je jouw blik, verrijk je jouw ervaring en vergroot je jouw vaardigheden (impact).

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leermethode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Herregistratie Schoolleidersregister PO

Herregistratiewaarde 100%

Deze leergang is in het kader van de herregistratie dekkend bevonden bij het thema: ‘Persoonlijk Leiderschap’ , Wildcard, en bij de deelthema’s: ‘Organisatie van de school’, ‘HR-beleid’ en ‘Bedrijfsvoering, Financiën en Huisvesting’ uit het thema ‘ Regie en Strategie’ en het deelthema ‘Omgaan met verschillen als team’ en ‘Omgaan met verschillen en samenwerking’ uit het thema ‘Omgaan met verschillen’. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Actieleren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Contact 

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier