Virtual Campus
INSCHRIJVEN VOOR DE TRAINING AGILE LEIDERSCHAP

Agile Leiderschap

Heb jij een leidinggevende of coachende functie en wil je cruciale inzichten opdoen om jouw organisatie en of teams Agile te laten samenwerken? Moet je meer doen met minder?

Het idee van wendbaar leiderschap is gebaseerd op het idee dat de mens het meest agile onderdeel van de organisatie is. Mensen zijn in staat hun denken en handelen op elke situatie aan te passen. De mens is van nature agile.

Organisaties besluiten steeds vaker om Agile te gaan werken. Maar wat betekent dit voor de rol van het management en het leiderschap binnen de organisatie?

De Agile leider creëert een omgeving voor zijn teams waarin deze groeien in wendbaarheid en samenwerking

Direct impact

Impact op waarde voor klanten, de wijze van organiseren en op het samenwerken met de gehele organisatie. Je weet op het juiste moment op te schalen, zodat de organisatie sneller kan groeien en innoveren.

Agile leadership is dé nieuwe manier van leidinggeven die naadloos aansluit bij de toenemende wendbaarheid van organisaties. Wil jij een Agile leider worden? Dan biedt deze training een waardevolle oplossing.

Programma

 • Kennismaken en leervragen
 • Wat is een Agile organisatie?
 • Welk leiderschap past bij een Agile organisatie en of transformatie
 • Hoe verhouden Lean, Agile en Scrum zich tot elkaar?
 • Wat zijn een Scrum Master, een Product Owner en een Agile Coach?
 • De kenmerken van een succesvol Agile team
 • Hoe ontwikkel je een Agile en Action Learning (leer)cultuur?
 • Een Agile simulatie om de inzichten te vertalen naar de praktijk
 • Opstellen Template Agile Organisatie

Resultaat

 • Je weet wat een Agile organisatie is
 • Je weet vanuit klantwaarde een nieuwe Agile organisatie te vormen
 • Je krijgt praktische handvatten voor verdere ontwikkeling als het gaat om Agile samenwerken, rollen, leidinggeven en coachen
 • Je krijgt inzicht in wat je als leider moet doen (en niet moet doen) om Agile succesvol te implementeren in de organisatie.

Voor wie

Deze training is bestemd voor drukbezette (Agile) managers, leidinggevenden, teamleiders, projectleiders, schoolleiders, interim professionals en coaches die in Agile organisaties werken of op de voorhand staan om met Agile in de organisatie aan de slag te gaan.

Zelfsturing en zelforganisatie kunnen niet bestaan zonder leiderschap.

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat. Hiermee heb je een hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Action Learning 

Het uitgangspunt van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en te reflecteren. Jouw persoonlijke leervragen en praktijkvraagstukken vormen het middelpunt van de training.

Incompany of maatwerk?

Indien meerdere collega’s dezelfde uitdaging ervaren, kunnen we de training ook binnen jouw organisatie uitvoeren. We stemmen de doelstellingen, resultaten en planning gezamenlijk af op de behoeften van de groep.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Trainingen van één dag met maximaal resultaat! Lees meer