Virtual Campus

Building a High Trust Organizations

Hoog impact leiderschapsprogramma

Het programma High Trust Organization (HTO) versterkt de verbetercultuur, het samenspel, het leiderschap, het vertrouwen en het werkplezier in jouw organisatie.

Medewerkers in organisaties met een hoog vertrouwen zijn productiever, hebben meer energie op het werk, werken beter samen als een team en blijven langer bij hun baan dan mensen die werken bij bedrijven met weinig vertrouwen. Ze hebben ook minder stress en voelen zich gelukkiger met hun leven, wat leidt tot betere prestaties.

Maar organisaties met een hoog vertrouwen ontstaan niet zomaar van de ene op de andere dag. Ze moeten in de loop van de tijd worden opgebouwd, gewetensvol en met een hoge mate van actief luisteren naar de behoeften en zorgen van zowel individuen als teams.

Een High Trust Organization is dus een organisatie waarin vertrouwen wordt opgebouwd en gekoesterd tussen medewerkers, teams, leidinggevenden en de organisatie zelf.

 

 

 

 

 

 

 

Het hebben van de juiste tools om een team met veel vertrouwen te ontwikkelen, is een integraal onderdeel van het creëren van dit soort interne cultuur. Maar waar kun je beginnen?

Door onderstaande stappen te nemen, kan een organisatie het vertrouwen van medewerkers opbouwen en zich ontwikkelen tot een high-trust organization. Het is belangrijk om deze stappen consequent toe te passen en te blijven werken aan het verbeteren van de bedrijfscultuur om een ​​echt high-trust organisatie te creëren.

Hier zijn enkele suggesties voor het bouwen van vertrouwen in een organisatie

  1. Stel duidelijke doelen en verwachtingen: Het is belangrijk om duidelijk te communiceren wat de doelen en verwachtingen van de organisatie zijn, zodat alle medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht.
  2. Geef medewerkers autonomie: Geef medewerkers de vrijheid om hun werk op hun eigen manier te doen. Dit versterkt hun gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de organisatie.
  3. Geef regelmatig feedback: Het geven van constructieve feedback aan medewerkers is een belangrijke stap om vertrouwen op te bouwen. Door regelmatig feedback te geven, kunnen medewerkers begrijpen hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren en waar ze moeten verbeteren.
  4. Houdt beloften: Zorg ervoor dat de organisatie haar beloften nakomt en dat medewerkers kunnen vertrouwen op de organisatie. Dit versterkt het gevoel van vertrouwen en verbondenheid.
  5. Toon waardering: Het tonen van waardering aan medewerkers voor hun inzet en prestaties kan het gevoel van verbondenheid en betrokkenheid bij de organisatie versterken.
  6. Wees open en transparant: Het is belangrijk om open en transparant te zijn over de bedrijfsvoering en besluitvorming binnen de organisatie. Dit versterkt het gevoel van vertrouwen en geeft medewerkers het gevoel dat ze betrokken zijn bij de organisatie.
  7. Houdt rekening met diversiteit en inclusie: Het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen de organisatie kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen. Medewerkers voelen zich meer gewaardeerd en gerespecteerd wanneer ze merken dat hun organisatie hun diversiteit respecteert.

Het ontwikkelen van High Trust Organizations vergt tijd en toewijding van alle betrokkenen. Door te investeren in het opbouwen van vertrouwen in teams, kunnen teams effectiever en efficiënter samenwerken en betere resultaten behalen.

Het programma is gericht op het ontwikkelen van de communicatie-, samenwerkings- en leiderschapsvaardigheden, evenals het verbeteren van de betrokkenheid en probleemoplossende vaardigheden van de medewerkers.

Het programma

Return on Education (ROE)

Action Learning leidt altijd tot een optimale Return On Education voor zowel de deelnemers, teams als organisatie. Onze deelnemers en opdrachtgevers claimen zelf dat de investering van het leertraject aantoonbaar worden “terugverdiend” in termen van:

  1. Verlagen van de directe kosten en verhogen van de effectiviteit en werkplezier
  2. Ontwikkelen van leiderschap, mindset en specifieke vaardigheden (open vragen stellen, dialoog aangaan, reflectie, feedback vragen, geven en ontvangen)
  3. Versterken van het probleemoplossend vermogen en teamwork
  4. Creëren van een lerende organisatie en het versterken van het werkgeversmerk

Expertise op het gebied van Smart Action Learning Sprints

Een Smart Action Learning Sprints is een krachtige aanpak om ideeën en oplossingen voor grote complexe vraagstukken om te zetten naar impactvolle acties en effecten. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Bij VolleKR8 hebben we een gecertificeerde pool van Certified Action Learning Coaches.

Co-creatie

Onze Action Learning aanpak kenmerkt zich door onze middelen en mogelijkheden aan te passen aan de vraag en behoefte van een team en/of organisatie. Dit natuurlijk altijd in co-creatie.

Samen overleggen wij aan de hand van jouw vraag, het probleem of oplossing welke aanpak en impact het beste aansluit binnen jullie organisatie.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Trainingen van één dag met maximaal resultaat! Lees meer