Virtual Campus

Zeilen | alle hens aan dek

Met je management-team (MT) uit de comfortzone?

Organisaties zijn afhankelijk van een sterk MT, dat zichzelf kan aansturen en helder communiceert. Tijdens het zeilen zie je direct de impact van teamwork.

Teambuilding op een zeilschip vraagtt precies dezelfde succesfactoren een rol als in een organisatie: voorbereiding, samenwerking, timing, leiderschap, feedback geven en ontvangen, creativiteit en anticiperen op continue veranderingen van stroming, wind en snelheid. Zeilen is een voortdurende zoektocht naar betere oplossingen voor veranderende situaties.

Heb je moeite om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen? Dan is varen de perfecte teambuildingsactiviteit voor jouw managementteam. Het is namelijk onmogelijk een schip te laten varen als iedereen iets anders wil.

Een volledig verzorgd event die jouw MT bij elkaar brengt

Geen zeilervaring nodig

Al varend gaan we in deze actieve werkvorm interactief aan de slag met onderwerpen als koersbepaling, visieontwikkeling en taakverdeling. Uiteraard onder deskundige begeleiding van een ervaren zeiler (en Action Learning Coach) die tijdens het zeilen naar de gedragsmatige aspecten van het team en de individuen kijkt en het reflectieproces bevorderd.

Mogelijke thema’s:

  • Koersbepaling en visieontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Omgaan met veranderingen
  • Samenwerking versterken
  • Persoonlijke drijfveren, keuzes en motieven

Wat moeten de teamleden meenemen?

Op het water is het weer nooit zoals voorspeld. Het is daarom belangrijk dat iedereen warme kleding meeneemt. Een extra paar sokken, een warme trui en een winddichte jas zijn belangrijk om geen kou te krijgen. Wordt er regen voorspelt? Dan is het verstandig om een extra broek, hemd/shirt en trui mee te nemen. Men kan gewone schoenen dragen, bij voorkeur met lichtgekleurde zolen om zwarte strepen op het schip te voorkomen.

Investering

De investering (€ 1.499,00) van dit teambuildingsprogramma is gebaseerd op een middagprogramma van vier uur en volledige bezetting (max. 6 personen). Inclusief warme zeilpakken, schipper/teamcoach, trainingsmomenten, feedback, dranken en snacks aan boord. Ook verzorgen wij alle apparatuur en veiligheidsuitrusting voor een veilige zeiltocht. Er is voor iedereen een gekeurd reddingsvest aanwezig.

Uiteraard kan het programma ook worden uitgebreid met arrangementskosten, lunch, BBQ of vis bakken aan het water. Informeer naar de diverse mogelijkheden.

CONTACT

Een Certified Interim Manager worden? Lees meer