Virtual Campus

Zeilen | alle hens aan dek

Waarom teambuilding op een zeilboot?

Organisaties zijn afhankelijk van een sterk team, dat zichzelf kan aansturen en helder communiceert. Het succesvol team zorgt voor een succesvolle organisatie. Ook op het water zie je direct de impact van teamwork.

Heeft u moeite om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen? Dan is varen de perfecte teambuildingsactiviteit. Het is namelijk onmogelijk een schip te laten varen als iedereen iets anders wil. Deze vorm van teambuilding is ook zéér geschikt voor de ontwikkeling van agile en zelfsturende teams.

Op het zeilschip Blydskap leert jouw team barrières te doorbreken. Ze ontdekken dat ze samen veel meer kunnen bereiken door actief samen te werken en elkaar leren te vertrouwen.

  • Een volledig verzorgd event die jouw team bij elkaar brengt
  • Action Learning pur sang
  • Geen zeilervaring nodig

Al varend gaan we in deze actieve werkvorm interactief aan de slag met onderwerpen als koersbepaling, visieontwikkeling en taakverdeling. Uiteraard onder deskundige begeleiding van een ervaren zeiler en teamcoach die tijdens het zeilen naar de gedragsmatige aspecten van het team en de individuen kijkt.

Teambuilding op een zeilschip geeft precies dezelfde succesfactoren een rol als in een organisatie: voorbereiding, samenwerking, timing, leiderschap, feedback geven en ontvangen, creativiteit en anticiperen op continue veranderingen van stroming, wind en snelheid. Zeilen is een voortdurende zoektocht naar betere oplossingen voor veranderende situaties.

Mogelijke thema’s:

  • Koersbepaling en visieontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Omgaan met veranderingen
  • Samenwerking versterken
  • Persoonlijke drijfveren, keuzes en motieven

Wat moeten mijn teamleden meenemen?

Op het water is het weer nooit zoals voorspeld. Het is daarom belangrijk dat iedereen warme kleding meeneemt. Een extra paar sokken, een warme trui en een winddichte jas zijn belangrijk om geen kou te krijgen. Wordt er regen voorspelt? Dan is het verstandig om een extra broek, hemd/shirt en trui mee te nemen. Men kan gewone schoenen dragen, bij voorkeur met lichtgekleurde zolen om zwarte strepen op het schip te voorkomen.

Prijs

Prijs van dit teambuildingsprogramma is gebaseerd op een middagprogramma van vier uur en volledige bezetting (6-8 personen). Inclusief warme zeilpakken, schipper/teamcoach, trainingsmomenten, feedback, dranken en snacks aan boord. Ook verzorgen wij alle apparatuur en veiligheidsuitrusting voor een veilige zeiltocht. Er is voor iedereen een gekeurd reddingsvest aanwezig.

Prijs: € 199,- per persoon

Uiteraard kan het programma ook worden uitgebreid. U kunt bijvoorbeeld vergaderen, lunchen of dineren (bbq – vis bakken) aan het water. Informeer naar de diverse mogelijkheden.

CONTACT

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier