Wijnproeverij

De kunst van samenwerken; een proeverij avontuur!

De essentie van een goede samenwerking is om te leren gaan met tegenstrijdige belangen en onderdrukte emoties. Open en transparantie communicatie vraagt om erkenning en waardering. Hier draait het ook om bij het samen drinken van mooie wijnen.

De Romeinse dichter Horatius zei: “wijn opent het hart’. Een ontspannen en leerzame teambuilding activiteit als wijnproeven doet precies dat en biedt ruimte aan de teamleden om zich erkent en gewaardeerd te voelen, zodat het team zich verder kan ontwikkelen.

Verbinden, goede gesprekken en een mooi samenzijn.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de rijke selectie wijnen en worden deze met elkaar besproken. Je krijgt inzicht over de afkomst, de wijnmakers, druivensoorten en leren herkennen van de unieke smaak en waarom dit de wijn maakt tot wat het is.

De ingrediënten van de workshop

De witte wijn met een heldere gouden kleur en frisse en romige geuren. De rode wijn met een krachtige en ronde smaak en een zacht mond gevoel die stevig en confronterend kan zijn. Of de complexiteit, frisheid en verfijnde smaak van een bubbel wijn. Wijn heeft zoveel karakterverschillen als dat er karakterverschillen tussen mensen en teamleden bestaan.

En als én wijn én mensen karaktereigenschappen hebben, hoe geweldig zou het zijn als die twee schijnbaar verschillende werelden met elkaar verbonden kunnen worden?

Wanneer?

Zoek je een passende afsluiting van een teamdag of een inleiding voor een gezamenlijk diner. Onze wijnproeverij is een evenement dat zorgt voor een positieve sfeer waarin het team centraal staat. Het team in al zijn overeenkomsten en verschillen, net als de geproefde wijnen verschillend zijn.

Basisdiploma Wijnvignet

Stap voor stap je wijnkennis uitbreiden met als doel een landelijk erkend wijndiploma te behalen? Voor de start van de wijnproeverij een online training volgen en een certificaat ontvangen tijdens de proeverij?

Vollekr8 heeft in samenwerking met Paulaz de online training Wijnvignet samengesteld. De training bestaat uit filmpjes, artikelen, toetsing na elke bijeenkomst en een examentraining. Heb je alle toetsen succesvol afgerond en de evaluatie ingevuld, dan ontvang je van Paulaz Wijnacademie het certificaat ‘Wijnvignet’.

De in deze training behandelde stof voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Stichting Wijnexamens Nederland (SDEN) voor het niveau 1. De online training geeft je de gehele theorie die nodig is om eventueel ook je basisdiploma SDEN1 Examen te kunnen halen. Lees hier meer

Onze proeverij

  • Er worden 9 wijnen geproefd – 3 wit, 1 rosé, 4 rood en 1 dessert
  • Wijnen, glaswerk, formulieren en andere attributen zijn inclusief
  • Wordt incompany of op een locatie in NL gegeven
  • De Wijnproeverij duurt 2 uur (prijs op aanvraag)
  • De wijnproeverij kan naar wens nog verder uitgebreid worden met een kaasproeverij van 8 superieure kazen. Dit past geweldig bij de wijnen. VolleKR8  kan ook (vis, broodjes, etc.) regelen.
  • Professionele en ervaren begeleiding door een Register Vinoloog
  • Optioneel: online training Basisdiploma Wijnvignet (niveau SDEN 1). Studieduur 2-4 uur.
    Prijs € 20,00 per persoon (online training en certificaat).

Meer weten?

Klik op onderstaande link en wij bespreken vrijblijvend de mogelijkheden om jou te helpen met het organiseren van een onvergetelijk wijnproeverij, eventueel aangevuld met een online training en certificaat.

Meer weten? Contact?

Trainingen van één dag met maximaal resultaat! Lees meer