Virtual Campus

Teambuilding Botterrace. Versterk je team!

Op zoek naar een perfecte teambuildingsactiviteit? Via actieleren de teamspirit te vergroten? Stap dan met je collega’s aan boord van één van de oude botters uit Spakenburg en ga de uitdaging aan.

Ervaren | vertrouwen | verbinding

Het varen op een botter kent vele overeenkomsten met de werkplek. Op een botter is er ook sprake van een rolverdeling, tactiek, mentaal uithoudingsvermogen, een gezamenlijk doel, concurrentie en natuurlijk teamwerk.

Omdat je buiten je comfort zone activiteiten uitvoert moet je veel directer reageren. Er zijn geen dubbele agenda’s, niemand kan zich verschuilen of weglopen van zijn taak en iedereen blijft gecommitteerd tot in de haven.

Uiteraard onder deskundige leiding van een ervaren schipper en een Action Learning Coach.

De reis

Voorafgaand aan de bottertocht wordt vastgesteld welke professionele- en functionele eigenschappen er op prijs gesteld worden in het team.

De opdrachten aan boord zorgen ervoor dat het ‘organisatiegedrag’ op de achtergrond raakt, waardoor de deelnemers hun authentieke gedrag meer naar voren laten komen. De opdrachten worden steeds complexer en zwaarder. Deelnemers zullen elkaar moeten ondersteunen, coachen en helpen.

De opdracht wordt door onze Action Learning Coach en de schipper nabesproken. Het observeerbare gedrag in de oefeningen wordt vergeleken met het gewenste professionele gedrag in het team.

Inzicht & interactie

De saamhorigheid van de bemanning op de botters biedt alle mogelijkheden om meer uit het team te halen. Tijdens actie op het water is het bijzonder te zien hoe medewerkers of collega’s zich plotseling van een heel andere kant laten zien. De manager krijgt instructies van een medewerker en de introverte collega’s nemen opeens het voortouw.

Dus als je als team wel wat spirit kunt gebruiken of bij een nieuwe samenstelling van het team, is de botterrace de ideale verbindende factor.

Het resultaat

Behalve veel plezier, levert de Bottertocht inzichten op in elkaars drijfveren, overtuigingen en  veerkracht. Samen koers bepalen, open communiceren, binding, discipline, rangorde, aanspreken, luisteren, bijsturen, feedback geven, elkaar vertrouwen en plezier hebben staan centraal.

Uit de werkcontext, uit de comfortzone

10-12 collega’s op een botter

All-in eten en drinken mogelijk

Ontspanning

Na een intensieve prestatie is er tijd om met elkaar na te genieten. Na de botterrace gaan we vis roken en of vis bakken. De vis wordt bereid op authentieke wijze in de rook van een mix van hout. Erg leuk om te beleven en heerlijk om van te eten!

Contact of informatie

Meer informatie over onze teamcoach aanpak en teambuildingsactiviteit? Klik  op onderstaande link en wij nemen contact met je op.

CONTACT

Een Certified Interim Manager worden? Lees meer