Virtual Campus

Teambuilding Botterrace. Versterk je team!

Op zoek naar een perfecte teambuildingsactiviteit om via actieleren de teamspirit te vergroten? Stap dan met je collega’s aan boord van één van de oude botters uit Spakenburg en ga de uitdaging aan.

De uitdaging

Veel mensen werken in (tijdelijke) teams. Hoe versnellen we de kennismaking of verminderen we het onderlinge gedoe? Wat is ervoor nodig om elkaar echt te leren kennen, elkaars verschillen te accepteren en een gezamenlijk doel te accepteren?

Overeenkomsten uitdagingen werkplek?

Het varen op een botter kent vele overeenkomsten met de werkplek. Op een botter is er ook sprake van een rolverdeling, tactiek, mentaal uithoudingsvermogen, een gezamenlijk doel, concurrentie en natuurlijk teamwerk. Alleen, op een botter is de uitvoering en het resultaat direct zichtbaar.

Omdat je buiten je comfort zone activiteiten uitvoert moet je veel directer reageren. Er zijn geen dubbele agenda’s, niemand kan zich verschuilen of weglopen van zijn taak en iedereen blijft gecommitteerd tot in de haven. Uiteraard onder deskundige leiding van een ervaren schipper en een Teamcoach Actieleren.

De reis

Voorafgaand aan de bottertocht wordt vastgesteld welke professionele- en functionele eigenschappen er op prijs gesteld worden in het team.

De opdrachten aan boord zorgen ervoor dat het ‘organisatiegedrag’ op de achtergrond raakt, waardoor de deelnemers hun authentieke gedrag meer naar voren laten komen. De opdrachten worden steeds complexer en zwaarder. Deelnemers zullen elkaar moeten ondersteunen, coachen en helpen.

De opdracht wordt door onze Teamcoach Actieleren en de schipper nabesproken. Het observeerbare gedrag in de oefening wordt vergeleken met het gewenste professionele gedrag in het team.

De oplossing

De saamhorigheid van de bemanning op de botters biedt alle mogelijkheden om meer uit het team te halen. Tijdens actie op het water is het bijzonder te zien hoe medewerkers of collega’s zich plotseling van een heel andere kant laten zien. De manager krijgt instructies van een medewerker en de introverte collega’s nemen opeens het voortouw.

Dus als je als team wel wat spirit kunt gebruiken of bij een nieuwe samenstelling van het team, is de botterrace de ideale verbindende factor. Neem zelf de touwtjes in handen en laat zien hoe je de tocht als team voor elkaar krijgt!

Het resultaat

Behalve veel plezier, levert dit ook onderlinge inzichten op in elkaars drijfveren, overtuigingen en  veerkracht. Niet alleen effectief omgaan met collega’s die anders reageren dan verwacht, maar ook daarop kunnen anticiperen en reageren.

Neem zelf de touwtjes in handen en laat zien hoe je de tocht als team voor elkaar krijgt!

Uit de comfortzone en elkaar beter maken

Met passie en plezier samen werken met collega’s

All-in eten en drinken en 12  personen op een botter

Doel bepalen, open communiceren, binding, afspraak is afspraak, discipline, rangorde, aanspreken, luisteren, feedback geven, elkaar vertrouwen, en plezier hebben tijdens het werk, het komt allemaal aan de orde.

Ontspanning

Na een intensieve prestatie is er tijd om met elkaar na te genieten. Na de botterrace gaan we vis roken en of vis bakken. De vis wordt bereid op authentieke wijze in de rook van een mix van hout. Erg leuk om te beleven en heerlijk om van te eten!

Coronaproof?

In de zeilvaart hoeft geen afstand meer te worden gehouden en is het mondkapje bovendeks niet nodig.

Contact of informatie

Meer informatie over onze teamcoach aanpak en teambuildingsactiviteit? Klik  op onderstaande link en wij nemen contact met je op.

CONTACT

Wil jij Action Learning Coach worden? Klik hier