INSCHRIJVEN VOOR DE TRAINING NEUTRAAL COMMUNICEREN

Neutraal Communiceren | basistraining

Professionele ontwikkeling | Individueel of in teamverband

Heb je genoeg van communicatie die leidt tot misverstanden, conflicten en spanningen? Wil je graag leren hoe je effectiever kunt communiceren zonder oordeel?

Als je streeft naar meer effectieve en objectieve communicatiemethoden, biedt onze “Neutrale Communicatie” training een waardevolle oplossing.

Actief luisteren zonder oordeel

Deze training biedt methoden voor actief luisteren en vragen stellen zonder oordelen, tonen van empathie, geven van constructieve feedback en op een respectvolle manier tot conflictoplossingen komen.

Het belang van neutrale communicatie ligt in het creëren van een veilige omgeving waarin alle partijen zich gehoord en begrepen voelen. Het bevordert duidelijke en objectieve communicatie, vermindert de kans op conflicten en verbetert de samenwerking.

Neutrale communicatie gaat niet over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden!

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren, in zowel hun persoonlijke als professionele leven, en die gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Programma

  • Introductie en leerdoelen
  • De kern en essentie van neutrale communicatie
  • Zelfanalyse: inzicht in je primaire communicatiestijl(en)
  • Doelgericht en harmonieus communiceren
  • De kracht van het vragen stellen
  • Feedback: vragen, geven en ontvangen
  • Reflectie op je eigen communicatie
  • Praktijkgerichte oefeningen op inhoud, relatie, proces
  • Praktisch en direct toepasbaar

Resultaat

Na afronding van de training heb je een dieper inzicht in neutrale communicatie en kun je deze technieken toepassen om effectiever te communiceren.

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat. Hiermee heb je een hoog gewaardeerd certificaat in huis.

Trainers

Jos Grob: Jos is bedrijfskundige en Master Action Learning Coach. Zijn uitgebreide achtergrond als manager, trainer en coach zet hij met veel passie in om oplossingen te vinden voor organisatie-, communicatie- en samenwerkingsvraagstukken.

Paul van der Velde: Paul is een internationaal gecertificeerd trainer & coach in communicatie, management en veranderingsprocessen.

Zij zijn in staat om te luisteren naar individuele behoeften van de deelnemers en weten deze te integreren in de trainingservaring om de deelnemers te helpen hun specifieke leerdoelen te bereiken.

Action Learning 

Het uitgangspunt van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en te reflecteren. Jouw persoonlijke leervragen en praktijkvraagstukken vormen het middelpunt van de training.

Incompany of maatwerk?

Indien meerdere collega’s dezelfde uitdaging ervaren, kunnen we de training ook binnen jouw organisatie uitvoeren. We stemmen de doelstellingen, resultaten en planning gezamenlijk af op de behoeften van de groep.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Trainingen van één dag met maximaal resultaat! Lees meer