Virtual Campus

Onderzoek & advies

Hier vindt u alles over het onderzoeksinstituut van Vollekr8 Academy. Zowel deelnemers als organisaties kunnen op verschillende manieren participeren in Actieonderzoek.

Actieonderzoek

Actiegericht onderzoek is in de bedrijfs- en veranderkunde een sterk opkomende vorm van onderzoek. Wetende dat organisaties en hoe mensen samenwerken moeilijk met elkaar te vergelijken zijn, is het ook lastig om wetenschappelijk onderzoek te doen. Actieonderzoek onderscheidt zich van universitair onderzoek, doordat het probleemgestuurd en toepassingsgericht is door mensen uit de praktijk.

Het ontwikkelen van nieuwe inzichten, kennis en het verbeteren van de praktijk gaan daarbij gelijk op. Als je mensen van het begin af aan betrekt om samen uit te onderzoeken wat er speelt in de eigen praktijk en zelf laat testen wat werkt, is de kans van slagen een stuk groter.

Wanneer wordt Actieonderzoek ingezet?

Onze deelnemers doen onderzoek bij hun eigen organisatie. Een andere organisatie kan bij een lopend onderzoeksthema aansluiten, als het onderzoek voor daar ook relevant is. De geïnitieerde onderzoeksthema’s zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Teamdynamica en samenwerking
  • Actieleren
  • Leiderschap
  • Cultuur, gedrag en mindset
  • Verandermanagement

Interesse?

Vollekr8 is een interessante gesprekspartner voor organisaties die met praktijkgericht onderzoek antwoord willen op complexe organisatievraagstukken. Geen casuïstiek, maar vanuit een vraaggestuurde en actiegerichte aanpak met een vanuit de organisatie samengestelde Actieleergroepen.

Te vaak oplossingen bedenken voor problemen die er niet zijn? Stagneren voorgenomen veranderingen? Heeft jouw organisatie behoefte aan praktijkgericht onderzoek met de bijbehorende adviezen? Wij zijn je graag van dienst. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Maak je team Agile door Acton Learning? Doe de test!