Virtual Campus
 • Bekijk alle startdata
 • 4 bijeenkomsten
 • Hoevelaken (ook online)
 • € 1.995,00 BTW-vrij.
  Zie investering.
 • / 9,0
NU AANMELDEN VOOR Praktisch Leidinggeven INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Praktisch Leidinggeven 

Heb je of ambieer je een leidinggevende of coördinerende functie? Vraag je je af hoe medewerkers worden gemotiveerd? Wil je direct aan de slag met allerlei aspecten van management, coachen en leidinggeven?

De operationeel leidinggevende speelt een belangrijke rol in het functioneren van organisatie als geheel en wordt er van je verwacht dat je de strategie weet te vertalen naar concrete acties op de werkvloer

Betere resultaten door het verbinden van doelen, prestaties en gedrag

Ontwikkelen manager, coach en leiderschapsrol

Actieleren als uniek trainingsconcept

In deze veelzijdige training worden alle facetten van het operationeel management behandeld. Je ontwikkelt leiderschap, krijgt kennis van de processen, cultuur, bedrijfsvoering, teamontwikkeling en je gaat praktisch aan de slag met deze inzichten.

Kortom, een onderscheidende training voor (aankomend) leidinggevenden waar je op een uitdagende manier, onder leiding van praktijkdocenten, met de onderwerpen bezig bent die er toe doen én waarbij je tegelijk praktijkvraagstukken oplost. Boter bij de vis.

Resultaat 

 • Je krijgt meer bedrijfskundige kennis t.a.v. strategie, bedrijfsvoering en HR op de werkplek
 • je eigen plaats als teamleider in de organisatie en het team schetsen
 • Je ontwikkelt de rollen van leider, manager en coach
 • Je leert de onderstroom, zoals emoties, verwachtingen, ongeschreven regels, etc. herkennen
 • Je beschikt over de juiste communicatieve- en managementvaardigheden om je doelen te bereiken
 • Je weet succesfactoren voor teams in kaart te brengen
 • Je kunt effectief omgaan met conflict- en onderhandelingssituaties
 • Je bent in staat om verschillende veranderingsprocessen en beïnvloedingstechnieken te benoemen
 • Je wordt een volwaardiger gesprekspartner voor het hoger management, collega’s en medewerkers.

Doelgroep en vooropleiding

Je bent op zoek naar een brede, maar praktijkgerichte training en wil je verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven en managementvaardigheden. Op dit moment geef je leiding aan een team of je gaat dat in de toekomst doen. Of je nu als teamleider, coördinator of afdelingsmanager werkt: deze training maakt van jou een excellente operationeel manager.

Inzet en motivatie zijn echter de belangrijkste voorwaarden om toegelaten te worden tot deze training. De training biedt je een uitstekende voorbereiding op een eventueel vervolg naar de post-HBO opleiding Certified Manager. Lees hier meer

Certificaat 

De training wordt afgerond met een praktische eindopdracht. Na een succesvolle afronding ontvang je van ons het zeer gewaardeerde certificaat ‘Praktisch Leidinggeven’.

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

 

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar alumni, deelnemers, trainers en coaches elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Actieleren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

CONTACT

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier