Virtual Campus
INSCHRIJVEN VOOR DE TRAINING Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven 

Wil je als (aankomend) leidinggevende je inzichten en vaardigheden verder ontwikkelen? Wil je direct aan de slag met allerlei aspecten van het leidinggeven, managen en coachen?

In deze praktijkgerichte training krijg je de handvatten aangereikt die je helpen je team beter aan te sturen en te begeleiden. Je ontdekt waar je krachten liggen als leidinggevende en hoe je optimaal voor persoon en omstandigheden kunt inzetten.

Basisvaardigheden leidinggeven staan centraal

Action Learning als uniek trainingsconcept

Resultaat 

  • Je krijgt inzicht in de verschillende rollen van de leidinggevende
  • Je kunt verschillende gesprekstechnieken inzetten
  • Je kunt omgaan met emoties en weerstand
  • Je ontwikkelt communicatieve- en managementvaardigheden
  • Je kunt een groeiplan voor je team maken en presenteren
  • Je weet effectiever te plannen, processen te verbeteren en om te gaan met veranderingen
  • Je wordt een volwaardiger gesprekspartner voor collega’s, team en medewerkers.

Doelgroep en vooropleiding

Je bent op zoek naar een brede, maar praktijkgerichte training en wil je verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven en managementvaardigheden. Op dit moment geef je leiding aan een team of je gaat dat in de toekomst doen. Of je nu als teamleider, coördinator of afdelingsmanager werkt: deze training maakt van jou een excellente operationeel leidinggevende.

Inzet en motivatie zijn echter de belangrijkste voorwaarden om toegelaten te worden tot deze training. De training biedt je een uitstekende voorbereiding op een eventueel vervolg naar de post-HBO opleiding Certified Manager. Lees hier meer

Certificaat 

De training wordt afgerond met een praktische eindopdracht. Na een succesvolle afronding ontvang je van ons het zeer gewaardeerde certificaat ‘Praktisch Leidinggeven’.

Leermethodiek Action Learning

Action Learning is een stimulerende leermethodiek, waarbij de kracht ligt in het samenspel. De kern van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en daarop reflecteren. De eigen praktijkvraagstukken staan hierbij centraal.

Het onder begeleiding van een Action Learning Coach ondernemen van acties, onbekende problemen aanpakken, nieuwe paden zoeken, risico’s nemen, specifieke vaardigheden ontwikkelen en experimenten aangaan zijn inherent aan Action Learning.

Het is een vorm van (management)ontwikkeling, waarbij teamleden van en met elkaar leren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Dat noemen wij Actief Samen Leren.  Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Het is daarnaast in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe inzichten delen en netwerken. Je krijgt ook praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Lees hier meer.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief Samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier