Virtual Campus
INSCHRIJVEN VOOR DE TRAINING Krachtig Leiderschap

Krachtig Leiderschap 

Krachtige leiders staan voor de belangrijke opdracht om na te denken over hoe zij zelf en hun medewerkers optimaal kunnen leren met het oog op de complexe en onvoorspelbare ontwikkelingen.

Hoe ga je om met resultaatgerichtheid, groei, eigenaarschap, wendbaarheid en motivatie? Coachende leiders staan stevig in hun schoenen, zijn sociaal en kunnen goed luisteren.

Ontwikkel unieke leiderschapsvaardigheden

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Tijdens deze training leer je hoe je een omgeving creëert waarin je het beste uit je mensen naar boven haalt en ze stimuleert tot verdere zelfontwikkeling. Dé manier om de wendbaarheid van jezelf en je medewerkers te versterken.

Resultaat

  • Je inspireert je medewerkers om het beste van zichzelf te geven
  • Je hebt geleerd hoe zelfsturende teams opereren en welke rol je daarin kunt vervullen
  • Je weet de strategie inspirerend te vertalen naar succesbepalende factoren voor de werkvloer
  • Je bent in staat om de individuele kwaliteiten van je teamleden optimaal tot hun recht te laten komen, doelen helder te formuleren en teamleden resultaatgericht te sturen
  • Je kunt je eigen team-, afdeling of beleidsplan analyseren, weet deze aan te scherpen en verbeteringen door te voeren op de bovenstroom (ratio) en de onderstroom (emotie).
  • Je ontwikkelt toekomstbestendige vaardigheden zoals feedback vragen, geven en ontvangen, dialoog aangaan, luisteren en reflecteren.
  • Je invloed groeit doordat je mensen en processen in beweging krijgt

Doelgroep

De training “Coachend Leiderschap” is bestemd voor teamleiders, (aankomend) leidinggevenden, managers, MT-leden, ondernemers, schoolleiders, projectleiders, accountmanagers, etc die in staat willen zijn optimale commitment binnen hun team te genereren. Op basis van inzichten en interactie het beste uit de teamleden willen halen en door ze vol in hun kracht te zetten, verder willen laten groeien.

Om te in te kunnen schrijven voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HBO werk- en denkniveau gewenst.

Leermethodiek Action Learning

Action Learning is een stimulerende leermethodiek, waarbij de kracht ligt in het samenspel. De kern van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en daarop reflecteren. De eigen praktijkvraagstukken staan hierbij centraal.

Het onder begeleiding van een Action Learning Coach ondernemen van acties, onbekende problemen aanpakken, nieuwe paden zoeken, risico’s nemen, specifieke vaardigheden ontwikkelen en experimenten aangaan zijn inherent aan Action Learning.

Het is een vorm van (management)ontwikkeling, waarbij teamleden van en met elkaar leren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Dat noemen wij Actief Samen Leren.  Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Het is daarnaast in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe inzichten delen en netwerken. Je krijgt ook praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Lees hier meer.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Praktijkopdracht & certificaat

De deelnemers werken gedurende de opleiding aan integrale praktijkopdracht, waarin de opgedane kennis en inzichten toepast worden op de organisatie. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je van ons het certificaat Coachend Leiderschap.

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief Samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier