Virtual Campus

Individu, team en organisatie gelijktijdig vol in hun kracht zetten met de opleiding Certified Manager

Een succesvol team en een organisatie waar alles op rolletjes loopt. Het begint bij een krachtige leider. Gevormd door coaching en training. Voor sportcoaches, de dirigent van een orkest en de generaal in het leger is dit meer dan logisch. Maar waarom worden managers en teamleiders in organisaties dan vaak toch nog onvoorbereid op deze positie gebracht? Jos Grob, oprichter van Vollekr8, wil daar verandering in brengen: “Het is mijn passie om teamleiders en managers in Nederland zodanig te faciliteren dat ze vol in hun kracht komen te staan. En met de opleiding Certified Manager krijgen ze de juiste handvatten om een goede manager te zijn. Operationeel, tactisch én strategisch. Op individueel-, team- en organisatieniveau.”

Benieuwd waarom het volgens Jos een win-winsituatie is wanneer jij jouw middenmanagement opleidt? Lees dan verder.

Teamleiderschap is een vak apart

Leidinggeven is een vak apart. Een vak dat vraagt om bepaalde inzichten, gedragingen en capaciteiten. Je moet bijvoorbeeld verschillende rollen beheersen: managen, coaching en leiderschap. Op alle niveaus. Jos: “Een lastige rol, die niet voor iedereen is weggelegd. Al ben je nog zo goed in je vak, dat betekent niet direct dat je ook een geboren leider, coach én manager bent. Daar is training en begeleiding voor nodig. Net zoals een salesmedewerker naar een verkooptraining gaat om zijn verkoopskills te verbeteren. En de bondscoach van het Nederlands Elftal de nodige cursussen en opleidingen volgt bij de KNVB om het beste uit zichzelf te halen als trainer-coach. Toch zijn er maar weinig opleidingen waarbij je alle facetten van het leiderschap leert.” En dat is zonde volgens Jos. Daarom heeft hij na het behalen van zijn MBA en MCA in 2007 EMORA opgericht en de leermethodiek Actieleren ontwikkeld. In 2015 werd dit de Action Learning Academy en in 2021 startte Jos het jaar met het bekendmaken van een nieuwe naam en slogan: Vollekr8 – Actief Samen Leren.

Opleiding Certified Manager: MBA voor teamleiders

“Waar veel opleidingen ingaan op de ‘wat’ van leidinggeven, gaat het bij de opleiding Certified Manager vooral om de ‘hoe’. Hoe kan je de strategie van het hoger management betekenis geven en hoe vertaal je het vervolgens naar de werkvloer? Om deze vragen te kunnen beantwoorden en impact te maken binnen de organisatie, moet je eerst inzicht krijgen in jezelf en de interactie aangaan met je team. En dát leer je bij ons aan de hand van de Actieleer Methodiek”, vertelt Jos.

Leerfilosofie Actieleren (Action learning)

“Als teamlead of manager van het middenmanagement ben je eigenlijk de brug tussen strategisch en operationeel niveau. Je dient de taal van de strategische leiders te begrijpen en te leren spreken om het vervolgens te kunnen vertalen naar de werkvloer. Daarnaast moet je de competenties bezitten om jouw team enthousiast te krijgen om mee te gaan met veranderingen binnen de organisatie. En dat is niet altijd makkelijk, maar met de juiste aanpak lukt het”, vertelt Jos.

Hoe we dat bij Vollekr8 doen? Door actieleren. Een praktijkgerichte methode die de samenwerking op alle organisatieniveaus verbetert.

Inzicht, interactie, impact

Met het leiderschapsmodel van Vollekr8 leer je in drie stappen het leiderschapsvak beheersen.

Stap 1: Ontwikkel jezelf – Inzicht

Volgens Jos begint dit bij jezelf: “Om je als beginnend manager te ontwikkelen tot de expert die een team en organisatie aanstuurt en verder helpt, zul je eerst jezelf moeten ontwikkelen. Om vervolgens je team en de organisatie te ontwikkelen. Daarvoor is inzicht in jezelf nodig. Tijdens de Actieleermethode leer je je eigen krachten herkennen -en te gebruiken- en schaaf je aan je zwakke punten. En het helpt je de kracht van de ander te zien. Zo zet je de eerste stappen richting een krachtige leider.”

Stap 2: Ontwikkel je team – Interactie

De tweede stap is het aangaan van de interactie met je team. “De kracht van Actieleren en de kracht van goed leiderschap ligt namelijk in het samenspel”, vertelt Jos. “Je leert met elkaar, door elkaar en voor elkaar. Daarom is interactie zo’n belangrijke factor binnen onze opleidingen. Door samen in kleinere leergroepen complexe, reële praktijkvraagstukken op te lossen sta je in verbinding met collega’s én mensen uit andere branches en organisaties. Je maakt gebruik van ieders talenten en creativiteit én je verhoogt het zelfsturend vermogen van teams.”

Stap 3: Ontwikkel je organisatie – Impact

“Training, coaching én opleiding. Bij Vollekr8 is ieder traject praktijkgericht. Je behaalt bij ons je certificering. Maar nog waardevoller: we leveren samen een concrete, effectieve bijdrage aan jouw krachtige leiderschap. Zo staan we garant voor maximale impact en blijvend resultaat voor jou als persoon, je team en jouw organisatie”, vertelt Jos.

Hoge ROI/E

Bij Actieleren komt het er in de kern dus op neer dat als men direct toepast wat men heeft geleerd, je pas écht leert. Geen theorie-examens, maar praktische opdrachten met relevante onderwerpen in de eigen organisatie. Dit zorgt voor een toename van de productiviteit van de medewerkers én de organisatiekosten dalen. “Niet alleen geweldig voor de organisatie, maar ook voor de duurzaam inzetbaarheid van de deelnemer die een persoonlijke groei doormaakt en meer werkplezier ervaart. Een echte win-win dus”, aldus Jos.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Maak je team Agile door Acton Learning? Doe de test!