Virtual Campus
INSCHRIJVEN VOOR DE TRAINING Psychologische Veiligheid

Psychologische Veiligheid in teams vergroten

Online workshop

Waarom psychologische veiligheid belangrijk is voor optimaal teamwork en wat je samen kunt doen om het gevoel van psychologische veiligheid in het team te vergroten. 

Voor een goede samenwerking is het van belang dat men open, eerlijk en respectvol met elkaar kan en durft te communiceren.

Im goed presterende teams zijn de medewerkers open naar elkaar, durven elkaar ook aan te spreken op gedrag en geven elkaar constructieve feedback. Een goed functionerend team heeft primair te maken met de aanwezigheid van een sterke psychologische veiligheid. Dat was ook de conclusie uit een jarenlang onderzoek van Harvard-professor Amy Edmondson onder Google-teams.

Wil je het gedachtegoed van psychologische veiligheid breed toegankelijk maken binnen jouw organisatie of er direct mee aan de slag in je team? Dan is deze populaire workshop zeker iets voor jou.

In organisaties of teams die zorgen voor psychologische veiligheid zijn medewerkers gelukkiger en worden er betere prestaties geleverd

Tijdens deze inspirerende workshop krijg je antwoord op de volgende vragen

 • Wat doen psychologisch veilige teams anders woordoor ze maximale resultaten bereiken?
 • Wat zegt de wetenschap over de principes van Psychologische veiligheid?
 • Hoe kan ik het introduceren binnen mijn eigen team?
 • Hoe maak je de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk?

Dit komt aan bod

 • Wat zijn de succes- en faalfactoren van psychologische veiligheid
 • Het belang van psychologische veiligheid in een wendbare organisatie en teams
 • Leercultuur, rollen en vaardigheden
 • Gedrag aanpassen om de gewenste resultaten te bereiken
 • Handvatten om direct in de praktijk toe te passen

Jouw resultaat

 • Je weet wat de psychologische meerwaarde is voor creativiteit, leiderschap en teamwork
 • Ben je in staat de psychologische veiligheid kunt versterken in je organisatie of team
 • Kun je aan de slag met jouw persoonlijke vraagstukken rondom dit thema

Aanpak

Online kick-off: In de online kick-off op de Virtual Campus worden jouw persoonlijke- en functionele leerdoelen in kaart gebracht. Een aantal dagen voor aanvang van de online workshop start je met de voorbereiding en de eerste opdrachten.

Online workshop: De workshop bestaat uit een bijeenkomst van één dagdeel met daarin twee online workshop sessies van ongeveer 1 uur gefaciliteerd door Virtueel Klaslokaal. Een uitgebreide pauze en het voorbereiden van een opdracht is tussen deze sessies gepland.

Voor wie

Deze training is een must voor bestaande teams die willen werken aan het thema psychologische veiligheid en voor teamcoaches, facilitators of teamleiders die tools in handen willen krijgen om een psychologisch veilig team te creëren.

Praktische informatie

 • Aantal deelnemers: 6-14
 • Prijs van deze Virtual Classroom workshop is € 199,00 vrij van BTW

BTW: De totale investering is BTW vrijgesteld. Lees hier meer

Waarom via Virtueel Klaslokaal?

De training is volledig interactief. Je volgt een volwaardige workshop compleet met live verbinding, feedback en de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze tool is ook uitermate geschikt voor organisaties met medewerkers op verschillende locaties.

Trainer(s) en deelnemers zitten achter de eigen computer in een online trainingsruimte met mogelijkheden als een presentatiescherm, whiteboard en flipover. Er is zelfs oefenruimte om in een kleinere groep te werken, of te experimenteren. Virtual Classroom biedt de mogelijkheid om bij ziekte of afwezigheid een training op een ander moment te volgen of in te halen.

Online training voorbereiden

Dit heb je nodig als je wilt deelnemen aan een virtuele training:

 • Toegang tot een laptop, tablet of computer met een webcam
 • Een stabiele internetverbinding
 • Een goede koptelefoon met microfoon
 • Bij voorkeur Google Chrome.

Voor organisaties

Organisaties zijn continu op zoek zijn naar andere manieren om opleiden en trainen. Flexibel, effectief, op de werkplek en ook steeds vaker buiten werktijd. Live online trainen in een Virtual Classroom is voor veel organisaties een geweldige en betaalbare oplossing. Onze online workshops zijn maatwerk en verbonden met de organisatiestrategie of een ontwikkelthema?

 • Goed in te zetten als een medewerker al gebruik maakt van een online leerprogramma en er behoefte is aan begeleiding en verdieping.
 • De vaardigheid trainen die past bij de persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers hebben de keuze uit verschillende online workshops onder begeleiding van een e-moderator.
 • Verhogen van de leertransfer? Voorbereiding en opdrachten zijn optioneel via ons online leersysteem Virtual Campus. We regelen de inrichting van de tool en leren deelnemers er mee te werken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier