Virtual Campus

Een modern online leerplatform met een Virtueel Klaslokaal

Het startte met de vraag….. Hoe kunnen we leren zo toegankelijk mogelijk maken? Een Virtueel Leerplatform inrichten was het antwoord. Het combineert de voordelen van een klassikale training of coaching met de technologische mogelijkheden die de 21e eeuw ons biedt.

Virtueel klaslokaal

Ook wij hebben een eigen Virtueel Klaslokaal. Hierbij hebben wij de mogelijkheid de lessen, bijeenkomsten of coaching virtueel, dus op afstand, te organiseren. Dit geeft de flexibiliteit om te kiezen vanaf waar de deelnemers de training volgen, kantoor, thuis of een hotel. Via audio, chat, webcam en het delen van het scherm kunnen de trainer en deelnemers met elkaar communiceren. Zelfs werken in kleine groepen is mogelijk via virtuele break-out sessies.

Op afstand maar wel interactief

Wil je een online training, workshop of inspiratiesessie volgen, met presentaties, video’s en waarbij deelnemers vragen kunnen stellen, met elkaar in discussie kunnen gaan of individueel of in subgroepen opdrachten uitwerken en inzetten van meerkeuzevragen of polls?

Met Virtual Classroom bereiken we grote groepen medewerkers zonder dat ze fysiek bij elkaar hoeven te komen. Een unieke leervorm die verder gaat dan het geven van een online presentatie. Een bewezen didactisch format, op afstand maar wel interactief.

Een virtueel klaslokaal biedt zeer veelzijdige mogelijkheden. Uitermate geschikt om een brainstormsessie, korte training of workshop binnen een organisatie of als inspiratiesessie voor een event. We bieden Virtueel Klaslokaal dus aan als een los product, maar het is ook een waardevol gebleken onderdeel van onze bestaande opleidingen, training en coaching.

Voorbereiden Virtueel Klaslokaal

Dit heb je nodig als je wilt deelnemen aan een virtuele training:

  • Toegang tot een laptop, tablet of computer met een webcam
  • Een stabiele internetverbinding
  • Een goede koptelefoon met microfoon
  • Bij voorkeur Google Chrome

De voordelen zijn:

Flexibel (niet plaatsgebonden). Zowel een training volgen als een training geven is in een Virtueel Klaslokaal bijna overal ter wereld mogelijk. Het enige dat je nodig hebt is een computer en goede internetverbinding.

Kostenbesparing. Een Virtueel Klaslokaal is enorm kostenbesparend, omdat er geen fysieke ruimte nodig is, geen locatie- en reiskosten. Daarnaast hoeven er geen hotels geboekt te worden, want de training kan overal plaatsvinden.

Betrokkenheid en interactie. Door onze trainingsopzet en ondersteunend virtual leersysteem ontstaat meer betrokkenheid, focus en interactie.

Samenwerking. Het is bij een training of leertraject belangrijk als je mensen hebt waarmee je kunt samenwerken. Niet iedereen kan altijd overal bij zijn of zit met de afstand. Maar via Virtueel Klaslokaal kan iedereen samen komen, samen werken. en samen leren.

Opname. Is een deelnemer afwezig? Ons online leerplatform biedt de mogelijkheid de training op te nemen. Zo missen deelnemers niets en kan iemand als dat gewenst is, de training altijd nog een keer bekijken. De opname kan ook gebruikt worden als training on-demand.

De beste leerervaring. Virtueel Klaslokaal is een perfecte basis voor blended training: een combinatie van zelfstudie, klassikale bijeenkomsten en korte virtuele sessies om te focussen op het toepassen van theorie in de praktijk.

Wat maakt een Virtual training zo goed? 

  • Ervaren trainers zorgen voor een hoge mate van interactie met de deelnemers
  • Vraaggestuurd, dus ruimte om vragen te stellen over de praktijksituaties van de deelnemers
  • Afstemming van verschillende leerstijlen en van en met elkaar leren.

Voor teams

Teams online opleiden en trainen? Flexibel, effectief, op de werkplek en ook steeds vaker buiten werktijd. Live online trainen in een Virtueel Klaslokaal is voor veel teams een geweldige en betaalbare oplossing. Onze online workshops zijn maatwerk en verbonden met de organisatiestrategie of een ontwikkelthema? Maar vergeten daarbij niet de impact van de sociale eenzaamheid en creëren met elkaar onvergetelijke leermomenten.

Klassikaal of online?

Meer weten over klassikaal of online leren? Klik op onderstaande link.

Meer informatie 

Ben jij dé moderne manager? Doe de test!