Virtual Campus
GRATIS ADVIES OVER Senior Action Learning Coach

Senior Action Learning Coach® | SALC

Action Learning omarmd in jouw organisatie

Integraal samenwerken aan een professionele leergemeenschap vraagt om met elkaar samen op reis te gaan, waarbij de Senior Action Learning Coach (SALC) wordt gezien als de reisleider. Dat vraagt ontwikkeling in leiderschap, cultuur, change en strategie-realisatie.

Waar de training Certified Action Learning Coach ingaat op de vaardigheden, de rollen en de dynamiek van teamcoaching gaat deze training diep in hoe je een verandering opstart, faciliteert, iedereen betrokken krijgt en opschaalt in de gehele organisatie.

Effectief met al je stakeholders samenwerken

Een transformatieteam opzetten, begeleiden en adviseren

Actie, leren en verandering faciliteren

Tijdens deze reis wordt niet alleen veel van de medewerkers verwacht, maar ook de leidinggevenden hebben een cruciale rol in de transformatie naar een lerende organisatie. Waar een traditionele manager gewend is in een top-down hiërarchie te sturen en te controleren, werkt de SALC op basis van samenspel en vertrouwen.

Leidinggeven aan verandering

Het werken met één of enkele Action Learning teams is vaak nog goed te managen. Maar wanneer je opschaalt vraagt dit om een senior coach die leiding weet te geven aan verandering. Je leert hoe je een leercultuur ontwikkelt en kernwaarden omzet in concreet gedrag. Je leert hoe je optimaal de afstemming laat plaatsvinden in een snelgroeiende en of veranderende organisatie.

In deze driedaagse training leer je hoe je samen met de opdrachtgever het ontwikkeltraject creëert, een transitie start, portfoliomanagement opzet en hoe je de flow in de verandering houdt. Ook leer je hoe je de verandering tastbaar maakt, zodat Action Learning niet bij mooie woorden blijft, maar ook zichtbaar wordt in collectief gedrag.

Resultaat

 • Je ontwikkelt je rol als change agent (veranderaar)
 • Je bent bent in staat om Action Learning Coaches tijdens de transitie te coachen en te begeleiden
 • Je bent in staat om een support team samen te stellen en te faciliteren
 • Je bent in staat om binnen de organisatie op een projectmatige manier een professionele leercultuur te creëren
 • Je ontwikkelt een flinke portie zelfreflectie als veranderaar
 • Je wordt vakbekwaam als transitiecoach

Doelgroep 

De training Senior Action Learning Coach is geschikt voor alle leiders, managers, coaches en medewerkers die nu of in de toekomst een rol (gaan) spelen in organisatie verandering of -transformaties. De deelnemers hebben de training Certified Action Learning Coach succesvol afgerond.

In het kort

 • Vervolg op de training Certified Action Learning Coach
 • Praktijkgerichte training
 • 3 dagen
 • In kleine groepen met veel persoonlijke begeleiding
 • Weet hoe je portfoliomanagement implementeert
 • Leer hoe je organisaties succesvol transformeert
 • Leren met én van andere deelnemers
 • De training wordt gegeven door een Master Action Learning Coach

Certificaat 

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het certificaat ‘Senior Action Learning Coach’.

Senior Action Learning Coach (SALC) | register & titel

Je wordt in het internationale EALC-register Lees meer opgenomen en je mag de beroepstitel SALC achter je naam zetten als:

 • je hebt deelgenomen aan minimaal 80% van de bijeenkomsten
 • Je hebt de training Certified Action Learning Coach succesvol afgerond

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de leermethode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Lees hier meer

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaat afspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Action Learning samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en te samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier