Virtual Campus
INSCHRIJVEN De kracht van het vragenstelen

De kracht van het vragenstellen

De kracht van het vragen stellen begint bij de juiste vragen stellen. Maar wat zijn dan de juiste vragen? Dat is afhankelijk van het effect wat je er mee wilt bereiken. Maar ben jij je bewust welk effect jouw vraag op de ander heeft?

Krachtige vragen stellen doorbreken barrières en het is een krachtige manier om contact te maken met leidinggevenden, collega’s of klanten.

Diepgaand problemen onderzoeken door effectieve vragen te stellen en unieke oplossingen te bedenken creëert vertrouwen én betere vertrouwensrelaties. Spreekt je dit aan, dan is deze actiegerichte training zeker iets voor jou.

Veel interactie met de trainer en de deelnemers onderling.

Je leert werken volgens beproefde methodes

Na afloop van ben je in staat om

  • vragenderwijs en zonder oordeel sturing te geven aan gesprekken en creatieve werkvormen
  • de verschillende vraagstijlen (open vragen, gesloten vragen, suggestieve vragen, verkennende vragen, probleemoplossende vragen, evaluerende vragen, etc.) in de praktijk toe te passen
  • met argumenten aan te sluiten bij het verhaal van de ander
  • te luisteren, samen te vatten en door te vragen (LSD)
  • geaccepteerd feedback vragen, geven en ontvangen
  • het meedenken te reduceren en de verantwoordelijkheid bij de ander te laten
  • creatief problemen op te lossen
  • een betere gesprekspartner te zijn

Doelgroep en vooropleiding

Deze training is bedoeld voor iedereen die, zonder zelf oordelend of adviserend bezig te zijn, zich wil bekwamen in het creatief oplossen van problemen, de kracht van het vragen stellen, meer diepgang in gesprekken willen aanbrengen en nog creatiever worden in het samen werken aan gedragen oplossingen. Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het certificaat ‘De kracht van het vragenstellen’.

Leermethodiek Action Learning

Het is een vorm van (management)ontwikkeling, waarbij teamleden van en met elkaar leren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Dat noemen wij Actief Samen Agile.  Lees hier meer

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief Samen Leren met collega’s?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaat afspraken.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

CONTACT

Verschil maken als manager? Doe de test!