Virtual Campus
HIER INSCHRIJVEN Leidinggeven aan Creatieve Processen INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Leidinggeven aan Creatieve Processen

Action Learning Agility

Een succesformule door Action Learning, Lean, Agile & Design Thinking te combineren in een krachtige en creatieve aanpak. Maak kennis met alle aspecten van deze innovatieversneller?

Steeds vaker worden we geconfronteerd met vraagstukken die een open, dynamisch en complex karakter hebben, zoals fusies, cultuurveranderingen of het versnellen van organisatiegroei.

Met een ander perspectief kijken, samenwerken en uit de context stappen met altijd de belanghebbenden in het oog.

Maak in 4 stappen kennis met de creatieve aanpakken Design Thinking, Lean Startup en Actieleren. Je leert hoe je de kracht van deze methoden kan inzetten om de wendbaarheid en het probleemoplossend vermogen in teams en de organisatie kan vergroten. Actieleren pur sang.

De training helpt je om actiegericht complexe vraagstukken op te lossen en gelijktijdig het innovatieve vermogen van het team en organisatie te vergroten.

Vergroot jouw wendbaarheid als creatief leider

Met de opgedane kennis en tools realiseer je gegarandeerd groei in je organisatie of team

Actieleren als uniek trainingsconcept

Ontwikkelproces

Met deze inspirerende training zet je een goede stap om een bewezen creatieve proces in je organisatie te introduceren, het innovatieve vermogen van je team te verhogen en jezelf daarmee te versterken als professional. Ook krijgt je van ons de laatste wetenschappelijke inzichten over het ontketenen van creativiteit en ontvangt je praktische handvatten om de methode in uw eigen werkomgeving toe te passen.

Deze creatieve training doorloopt de 5 fasen van Design Thinking: Empathy, Design, Ideate, Prototype en Test. Je volgt daarbij het Actieleer proces: ontdekken, onderzoeken, ontwikkelen, opstellen en overdenken.

Door zelf te werken met de verschillende tools en methodieken aan de hand van een concrete case kan je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Van een heldere probleemdefinitie naar een tastbaar prototype

Leer de kenmerken van een goed design thinking-team.

Erken het belang van empathie in het design thinking-proces.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die op een creatieve en snelle manier de innovatiekracht in de organisatie wil verhogen, producten of diensten willen innoveren, behoefte heeft aan praktische handvatten en methoden of om creativiteit meer ruimte te geven in zijn team.

Na afloop ben je in staat

  • om met een andere mindset en perspectief naar uitdagingen te kijken.
  • op basis van het hoofdthema ontwerpvraagstukken te (her)formuleren.
  • de ontwerpprincipes van Design Thinking toepassen
  • empathie te creëren voor de klant, medewerkers en collega’s
  • innovatiekracht te verhogen en procesverbeteringen te realiseren
  • de creativiteit en het rendement van de medewerkers te verbeteren
  • het onderlinge vertrouwen en creativiteit in teams te bevorderen
  • een breed scala aan technieken in te zetten om van idee tot uitvoering te komen

Certificaat 

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je van ons het certificaat ‘Leidinggeven aan Creatieve  Processen’.

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

 

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Actieleren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en te samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Contact/informatie

 

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier