Virtual Campus
GRATIS ADVIES OVER Basistraining Leidinggeven KOSTENOVERZICHT

Basistraining Leidinggeven

Praktische vaardigheden in 2 dagen

Ben je doorgegroeid naar een leidinggevende functie vanwege je inzet, talent en motivatie? Ben je op zoek hoe je praktisch leiding kunt geven op de werkvloer? Dan word je geacht om naast je eigen werk medewerkers aan te sturen; een nieuw maar interessant vakgebied. 

Was je eerst onderdeel van het team, nu stuur je het team aan! Hoe pak je je nieuwe rol het beste op?

Wil je of ben je net gaan leidinggeven? Ben je op zoek naar praktische vaardigheden en kennis om je rol als leidinggevende verder te professionaliseren? Wil je leren om je medewerkers te motiveren en op een prettige wijze aan te sturen? Dan is deze training de juiste keuze.

Resultaat

  • Je leert op een gestructureerde wijze leiding te geven
  • Je ontdekt verschillende stijlen en vaardigheden van leidinggeven
  • Je versterkt je eigen persoonlijke aanpak van leidinggeven
  • Je leert omgaan met weerstand, situaties en afwijkende karakters van mens
  • Je weet hoe je jouw medewerkers moet aansturen, waarbij je d.m.v. actieleren specifieke motivatietechnieken uitstekend kunt inzetten
  • Je wordt een volwaardiger gesprekspartner van het hoger management

Doelgroep

Deze uitdagende en complete training is bijzonder geschikt voor (aankomend) teamleiders, iedereen die een uitvoerende ploeg aanstuurt, uitvoerders, supervisors, projectleiders of verkoopleiders en die praktische kennis en vaardigheden zoeken om deze leidinggevende rol optimaal in te vullen.

Wie is mijn trainer?

Om de impact van de training te vergroten, werken we met ervaren en praktijkgerichte trainers. Door hun expertise maken zij de aansluiting met de praktijk van de deelnemers. Zij helpen je om je kennis te vergroten en je vaardigheden te verbeteren. Dit doen ze aan de hand van de Actieleer-aanpak. Dat is een veilige én confronterende trainingsmethode die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt in het effect van je handelen en gedrag. En dat doen we zo praktijkgericht, dat je je leerdoelen behaalt en zodoende succesvoller wordt in leidinggeven.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Basistraining Leidinggeven’.

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Oude gewoontes sluipen ongemerkt weer binnen en wil je de opgedane kennis weer opfrissen? Het is in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Onze visie hierop is dat leren alleen plaatsvindt op vrijwillige basis en vanuit je eigen motivatie.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, kennisdelen en netwerken. Nieuwe inzichten, ervaringen, leerwensen met elkaar delen en  je krijgt praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Lees hier meer.

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaatafspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Actieleren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier