Virtual Campus
NU AANMELDEN VOOR AGILE WERKEN VOOR LEIDINGGEVENDEN

Agile voor leidinggevenden 

Action Learning builds Agile Leaders

Als Agile leider ben je teamleider of vervul je een managementfunctie in een Agile organisatie. Deze training helpt om Agile transformaties te faciliteren en biedt handvatten om meerdere afdelingen binnen jouw organisatie mee te krijgen. 

Ben jij een leidinggevende en wil jij door specifieke inzichten en interactie jouw organisatie beter laten samenwerken en de wendbaarheid vergroten? En wil je meer realiseren in minder tijd met intrinsiek gemotiveerde medewerkers? Dan is deze training zeker wat voor jou.

Deze training is zowel op individuele basis te volgen als incompany te organiseren.

In deze training leer je de Agile mindset in je organisatie verder te ontwikkelen, waardoor de medewerkers en teams productiever en effectiever met elkaar gaan samenwerken. Om een team effectief, met plezier en zelforganiserend te laten samenwerken is het essentieel om te werken aan een positieve Agile cultuur.

Samenwerking gaat vanuit vertrouwen en het kennen van elkaars kwaliteiten. Deze training helpt je om patronen te doorbreken en teams beter met elkaar samen te laten werken.

Tradities werken niet in een wereld van transities

In deze interactieve training zal de nadruk liggen op het meer doen in minder tijd. Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen. De opgedane vaardigheden kunnen direct in de eigen praktijk toegepast worden.

Je krijgt inzichten en praktische handvatten om je leiderschapsrol optimaal te kunnen vervullen binnen organisaties die met Agile of Action Learning werken (of gaan starten).

Met deze training krijg je antwoorden op vragen als:

 • Hoe verhouden de actiegerichte leermethoden Action Learning, Agile, Lean en Design Thinking tot elkaar?
 • Wat is Agile werken en welke manieren zijn er om je organisatie en of team zo te laten werken?
 • Wat is mijn rol als lediinggevende in een Agile organisatie?
 • Hoe vorm je multidisciplinaire teams en ontwikkel je een Agile mindset en cultuur?
 • Hoe voer je een Agile werkwijze – zoals Scrum of Kanban – in en borg je dit in het dagelijks werken?
 • Welke hardnekkige problemen en uitdagingen zijn er bij Agile werken?

Op een praktische en laagdrempelige wijze leer je wat Agile werken is en hoe Agile methods als Scrum en Kanban werken. Maar ook wat je als leidinggevende moet doen (en niet moet doen) om Agile succesvol voor je te laten werken. Deze training geeft het antwoord op de meest belangrijke vragen waarop elke resultaatgerichte leidinggevende het antwoord moet weten.

Resultaat

 • Ken je de specifieke kenmerken van een Agile cultuur en het daarbij behorend leiderschap?
 • Weet je wat Agile en Action Learning precies inhoudt en welke effecten dit heeft op de ontwikkeling van de organisatie, teams en de medewerkers
 • Voel je je zeker in het uitvoeren van de Agile rollen coach, manager en leider
 • Weet je dat Action Learning en agile over meer gaat dan meetings, werkwijzen en rollen. Het gaat ook over cultuur, gedragsverandering en een groei-mindset
 • Heb je de rol van Agile coach ervaren in diverse opdrachten en weet je welke stappen je moet zetten om beter aan te sluiten bij de behoeften op dit terrein vanuit jouw organisatie of team
 • Beschik je over waardevolle aanpakken die je direct een betere Agile Coach maken

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidingevenden en teamcoaches die in hun werkomgeving te maken hebben met Action learning, Agile, Scrum of Lean werkmethoden. De training is ook zeer geschikt voor leidinggevenden binnen organisaties die op het punt staan om deze methoden te gaan doorvoeren (of dit overwegen). Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het  certificaat ‘Agile voor leidinggevenden’.

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief Samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaat afspraken.

Doorbraak realiseren in gedrag, samenwerking en leiderschap

Al onze opleidingen en trainingen geven we ook incompany

Meer impact door combinatie van online en offline leren

We brengen door Actieleren samenhang in leiderschapsontwikkeling en verandering. Onze specifieke aanpak levert direct resultaat op waar je het wilt: de praktijk op de werkvloer. Door met collega’s samen te werken en te samen te leren aan actuele problemen maak je echte impact. Dat noemen wij Actief Samen Leren. Lees hier meer

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Informatie/contact

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier