Virtual Campus
INSCHRIJVEN VOOR DE TRAINING AGILE VOOR LEIDINGGEVENDEN

Agile voor leidinggevenden 

Action Learning builds Agile Leaders

Als Agile leider ben je teamleider of vervul je een managementfunctie in een wendbare organisatie. Deze training helpt om transformaties te faciliteren en biedt handvatten om meerdere afdelingen binnen jouw organisatie mee te krijgen. 

Ben jij een leidinggevende en wil jij door specifieke inzichten en interactie jouw organisatie beter laten samenwerken en de wendbaarheid vergroten? En wil je meer realiseren in minder tijd met intrinsiek gemotiveerde medewerkers? Dan is deze training zeker wat voor jou.

Tradities werken niet in een wereld van transities

In deze training leer je de Agile mindset in je organisatie verder te ontwikkelen, waardoor de medewerkers en teams productiever en effectiever met elkaar gaan samenwerken. Om een team effectief, met plezier en zelforganiserend te laten samenwerken is het essentieel om te werken aan een positieve Agile cultuur.

Samenwerking gaat vanuit vertrouwen en het kennen van elkaars kwaliteiten. Deze training helpt je om patronen te doorbreken en teams beter met elkaar samen te laten werken.

Je krijgt inzichten en praktische handvatten om je leiderschapsrol optimaal te kunnen vervullen binnen organisaties die met Agile of Action Learning werken (of gaan starten). De opgedane vaardigheden kunnen direct in de eigen praktijk toegepast worden.

Tijdens deze training krijg je antwoorden op vragen als:

 • Hoe verhouden de actiegerichte leermethoden Action Learning en Agile tot elkaar?
 • Wat is Agile werken en welke manieren zijn er om je organisatie en of team zo te laten werken?
 • Wat is mijn rol als lediinggevende in een Agile organisatie?
 • Hoe vorm je multidisciplinaire teams en ontwikkel je een Agile mindset en cultuur?
 • Hoe voer je een Agile werkwijze – zoals Scrum – in en borg je dit in het dagelijks werken?
 • Welke hardnekkige problemen en uitdagingen zijn er bij Agile werken?

Resultaat

 • Ken je de specifieke kenmerken van een Agile cultuur en het daarbij behorend leiderschap?
 • Weet je wat Agile en Action Learning precies inhoudt en welke effecten dit heeft op de ontwikkeling van de organisatie, teams en de medewerkers
 • Voel je je zeker in het uitvoeren van de Agile rollen coach, manager en leider
 • Weet je dat Action Learning en agile over meer gaat dan meetings, werkwijzen en rollen. Het gaat ook over cultuur, gedragsverandering en een groei-mindset
 • Heb je de rol van Agile coach ervaren in diverse opdrachten en weet je welke stappen je moet zetten om beter aan te sluiten bij de behoeften op dit terrein vanuit jouw organisatie of team
 • Beschik je over waardevolle aanpakken die je direct een betere Agile Coach maken

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidingevenden en teamcoaches die in hun werkomgeving te maken hebben met Action learning, Agile, Scrum of Lean werkmethoden. De training is ook zeer geschikt voor leidinggevenden binnen organisaties die op het punt staan om deze methoden te gaan doorvoeren (of dit overwegen). Om te in te kunnen schrijven voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat

Heb je de gehele training gevolgd en met een voldoende afgerond? Je ontvangt van ons het  certificaat ‘Agile voor Leidinggevenden’.

Aanpak Action Learning

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Action Learning methode is dat je werkt vanuit je eigen leerbehoefte en met jouw actuele vraagstukken uit de praktijk. De training is praktijkgericht en bijzonder interactief. Kennisdeling, zelfanalyses, oefeningen en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en functiegericht. Lees hier meer

Online leerplatform (Virtual Campus)

Wij hebben een modern online leerplatform. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken.

De Virtual Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, nuttige links, praktijkopdrachten, achtergrondinformatie en interactieve toepassingen, zoals een Virtueel Klaslokaal, online coaching, e-learning, chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes. Lees hier meer

Terugkomdag

Na een training of leertraject komt het nog wel eens voor dat de waan van de dag het toch weer overneemt. Het is daarnaast in deze tijd van complexe veranderingen onontkoombaar up-to-date te moeten blijven van de meest recente ontwikkelingen, kennis en vaardigheden.

Wij organiseren daarom 2x per jaar een gratis terugkomdag waar deelnemers en trainers elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe inzichten delen en netwerken. Je krijgt ook praktische handvatten mee om deze direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Lees hier meer.

Incompany & maatwerkoplossingen?

Actief Samen Leren met collega’s?

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. We formuleren gezamenlijk doelstellingen en resultaat afspraken.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Advies op maat? Wij bellen u terug!

Heeft u vragen? Of toch liever persoonlijk advies op maat? Wij staan klaar om u te woord te staan. Vul het formulier in en wij bellen u geheel vrijblijvend terug.

Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier