Virtual Campus

Team coaching

Van individuele actie, naar collectieve prestatie!

Soms staat een team voor een nieuwe uitdaging. Bijvoorbeeld wanneer de samenwerking slechte resultaten oplevert. Wanneer het niet veilig genoeg is om elkaar feedback te geven en of wanneer een team anders moet werken. Team coaching van Vollekr8 is dan een effectieve oplossing om actief met je team aan de slag te gaan.

Effectief samenwerken

Samenwerken is soms hard werken, maar cruciaal om op een effectieve en gezonde manier je doelen te bereiken. Team coaching helpt jullie team om de samenwerking beter en prettiger te laten verlopen.

De kern van team coaching is het verbeteren van de samenwerking, het vinden en bepalen van gezamenlijk doel, missie of waarden, of gewoon elkaar beter leren kennen.

Leermethodiek Action Learning

Action Learning is een stimulerende leermethodiek, waarbij de kracht ligt in het samenspel. De kern van Action Learning is leren door te doen, te ervaren en daarop reflecteren. De eigen praktijkvraagstukken staan hierbij centraal.

Het onder begeleiding van een Action Learning Coach ondernemen van acties, onbekende problemen aanpakken, nieuwe paden zoeken, risico’s nemen, specifieke vaardigheden ontwikkelen en experimenten aangaan zijn inherent aan Action Learning.

Het is een vorm van (management)ontwikkeling, waarbij teamleden van en met elkaar leren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Heel het proces doorlopen we samen, want juist door interactie leer je het meest. Dat noemen wij Actief Samen Leren.

Ontwikkel krachtig teamwork

Je zoekt een Certified Action Learning Coach voor tijdelijke ondersteuning van jouw team? Aspecten die aan bod kunnen komen:

 • elkaar beter leren kennen
 • omgaan met energie, tegenstellingen, spanningen en conflicten
 • de samenwerking bespreken en versterken
 • bepalen van een teamvisie en doelstellingen
 • het probleemoplossend vermogen van het team verbeteren
 • aansluiting houden met de organisatieontwikkeling
 • het bevorderen van onderlinge communicatie
 • vergroten van de teameffectiviteit
 • verbeteren van het werkplezier
 • de volgende stap bepalen.

Onze Action Learning Teamcoaches

 • zijn gecertificeerde Action learning Coaches
 • hebben minimaal 5 jaar ervaring met team coaching
 • hebben ervaring met het oplossen van managementvraagstukken
 • hebben het vermogen groei, leren en presteren in teams te versterken

De stappen

Team coaching is een incompany maatwerk coachtraject, waarbij het team zich ontwikkelt via Action Learning. Team Coaching in 6 stappen:

1. Intake en 0-meting

Samen bespreken we de vraag en de rol die team coaching kan spelen. Zo krijgen we meer achtergrondinformatie over het team en de beleving van de teamleden. Zo kunnen we in co-creatie met de opdrachtgever het programma afstemmen op de organisatiecontext. Een Teamscan of scan Psychologische Veiligheid kan een onderdeel zijn van een 0-meting*.

2. Match Action Learning Coach

In overleg selecteren we uit onze pool van Certified Action Learning Coaches diegenen die het beste bij de vraag, die van je team en de teamleden. Wij zorgen dat de coaches goed zijn voorbereidt, ingewerkt zijn en passen bij de specifieke context en vraag.

3. Kick off

Onze Team Coaching start met een gezamenlijke kick-off. Hier gaan we in op het geformuleerde doel en wordt het programma aan de deelnemers gepresenteerd. Deze bijeenkomst werkt activerend en verbindt de groep met het beoogde resultaat.

4. Persoonlijke coaching

Na de kick-off volgen de deelnemers een persoonlijk coachtraject. Daarin werkt de coach met het Jung Type Assessment en GROW-methodiek. De deelnemer krijgt inzicht in zichzelf en de teamrollen, en weet zowel persoonlkijke als professionele leerdoelen te benoemen.

5. Team coaching & actieplan

Een traject voor team coaching is maatwerk en volgt altijd de Action Learning methodiek. Inspirerende teamsessies die worden gefaciliteerd door een Action learning Coach. In verschillende teamsessies werken we samen aan een teamdoel of visie, aan het verbeteren van de onderlinge relaties of gewoon aan het vergroten van het werkplezier. De teamleden stellen samen een Actieplan op.

6. Effectmeting en evaluatie

Natuurlijk evalueren we het leertraject en onze dienstverlening. Doelstelling is de realisatie van Return on Education (ROE). Deze wordt aantoonbaar gemaakt middels een 1-meting (*zie 1.).

Advies, incompany & maatwerk 

Wanneer je ons inschakelt komt één van onze ervaren specialisten graag bij je langs om de uitdaging te bespreken. Vrijblijvend inventariseren wij samen met jou de behoeftes en wensen binnen jouw organisatie of team. In nauwe samenspraak met jou formuleren we doelstellingen en maken we concrete resultaat afspraken.

Meer weten? Offerte aanvragen

Wil jij óók Action Learning Coach worden? Klik hier