Virtual Campus

Talent Development Programma

Talenten vol in hun kracht zetten door het ontwikkelen van krachtig, persoonlijk en informeel leiderschap, expertise verdieping en gebruik maken van een community. Gedurende het actiegerichte programma zullen de Young Professionals op een ervaringsgerichte manier hun persoonlijke identiteit en talenten verkennen, verdiepen en vormgeven en zo hun  professionele ontwikkeling versterken.

Door ons te verbinden aan de ambities van de organisatie en de leerbehoefte van de trainees zijn wij in staat deze talenten te ontwikkelen tot volwaardige medewerkers voor de organisatie 

Programma’s die werken

Vollekr8 heeft inmiddels meerdere talent ontwikkelprogramma’s opgezet en begeleid. In onze  programma’s draait het altijd om het verbinden van de persoonlijke- en functionele ontwikkeling van de deelnemers. De programma’s kenmerken zich door veel afwisseling, interactie en zijn sterk verbonden met de werkpraktijk.

Als rode draad binnen onze programma’s hanteren wij het uitgangspunt dat de rollen leider, coach en manager altijd gekoppeld zal worden aan de leermethode Action Learning.

De kracht van de groep

Tussen de bijeenkomsten door zullen de deelnemers zelf een aantal groepsbijeenkomsten plannen. In deze korte bijeenkomsten staan bedrijfsbezoeken, theorieverkenning en het oplossen van de eigen praktijkvraagstukken centraal. De deelnemers benoemen zelf hun leervragen, ontwerpen hierbij hun eigen ontwikkeltraject en werken samen aan opdrachten. Deze bijeenkomsten worden door een Leercoach (Certified Action Learning Coach) begeleid. Zij dagen de deelnemers uit tot stevige reflectie.

Maatwerk programma | in co-creatie met de klant

Traineeships zijn een mooie manier om hoogopgeleide starters binnen te halen. Het geeft talenten de kans om kennis te maken met verschillende afdelingen, functies en helpt hen zich te ontwikkelen tot professionals.

Combinatie van werkervaring opdoen en leren

Versterk eigenaarschap en vertrouwen

Investeer in de eigen ontwikkeling en die van je collega’s

Community bouwen

Het is belangrijk om te investeren in een actief netwerk van ‘Yong Talents’ binnen de organisatie. Zo’n community borgt de positieve effecten van het talentprogramma.

Zorgvuldige en inspirerende begeleiding

De begeleiders van Vollekr8 en leidinggevenden van deze professionals spelen een cruciale rol in de ontwikkeling en binding. Uit diverse onderzoeken blijkt dat talentvolle medewerkers zich aanmelden omdat ze de organisatie interessant vinden. Meestal gaan ze weer weg omdat ze onvoldoende begeleid worden in hun ontwikkeling.

Bij Vollekr8 geloven we dat het coachen en begeleiden van talenten met zorg georganiseerd moet worden om duurzame resultaten. Wij zetten Action learning Coaches in om een uniforme aanpak te garanderen.

Return on Education (ROE)

Action Learning leidt tot een optimale Return On Education voor zowel de deelnemers, teams als organisatie. Onze deelnemers en opdrachtgevers claimen zelf dat de investering van het leertraject aantoonbaar worden “terugverdiend” in termen van:

  1. Verlagen van de directe kosten en verhogen van de effectiviteit
  2. Ontwikkelen van leiderschap, mindset en specifieke vaardigheden (open vragen stellen, dialoog aangaan, reflectie, feedback vragen, geven en ontvangen)
  3. Versterken van het probleemoplossend vermogen en teamwork
  4. Creëren van een lerende organisatie en het versterken van het werkgeversmerk

Expertise op het gebied van Action learning 

Action Learning is een vorm van (management)ontwikkeling, waarbij teamleden van en met elkaar leren. Met die praktijkgerichte methode verbeteren we de samenwerking op alle organisatieniveaus. Bij Vollekr8 hebben we een gecertificeerde pool van Certified Action Learning Coaches.

Advies, incompany & maatwerk 

Samen met de opdrachtgever bouwen wij impactvolle trainingen, variërend van een halve dag tot meerdere dagen. Wanneer je ons inschakelt komt één van onze ervaren specialisten graag bij je langs om samen de vraag, aanpak en resultaat te formuleren.

Meer weten? Contact? Offerte aanvragen

Verschil maken als manager? Doe de test!