Virtual Campus

Inzet van een Interim Professional

Versterk aantoonbaar de slagvaardigheid van jouw organisatie.

Er is veel behoefte aan mensen die een organisatie of een team snel en effectief kunnen aanpassen aan de blijvende veranderingen en deze een positieve impuls en nieuwe energie kunnen geven.

Een interim manager of teamcoach van Vollekr8 versterkt aantoonbaar de slagvaardigheid van de organisatie of afdeling. Hij of zij helpt bij het bereiken van de strategische doelstellingen, weet crisissen versneld op te lossen en of een fusie rond krijgen, begeleidt grote transities en kan tijdelijk het fort versterken.

Onze professionals staan garant voor zowel transities als tijdelijke bezettingsproblemen op alle niveaus binnen jouw organisatie

Snel inzetbare professionals die in no-time inhoudelijk en uitvoerend op snelheid zijn

Onze interim professionals zijn ervaren vakspecialisten en Action Learning getraind. Ze hebben uitgebreide ervaring in aansprekende projecten bij toonaangevende opdrachtgevers. Ze zijn resultaatgericht, sterk in communicatie en procesinnovatie. Ze verliezen de context en stakeholders niet uit ’t oog, nemen mensen mee in het proces, maar houden de voortgang erin.

Zo staan wij garant voor een uniforme aanpak en resultaat. Door een optimale combinatie van inzicht, interactie en karakter bieden wij passende oplossingen voor bedrijven die behoefte hebben aan tijdelijke versterking van directie, management en teamleiders op het terrein van veranderen en leidinggeven.

Co-creatie is de basis

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen cultuur, context, leiderschapsprincipes, doelen en praktijkvraagstukken. Maar hoe zet je jouw mensen in hun kracht en hoe krijg je ze mee?

Wij geloven in samenwerking en maatwerk. Aan de hand van jullie vraag kijken we in co-creatie welke training of traject bijdraagt aan de meest effectieve oplossing voor jouw organisatie, het team of de medewerkers. Onze bewezen aanpak kenmerkt zich door:

  • Aanleiding, context van de vraag en het gewenste resultaat in kaart brengen
  • Organisatieanalyse maken: de strategie, bedrijfscultuur, de doelstellingen, veranderbereidheid en de competentie en potentie van de medewerkers
  • Selectie meest geschikte interim manager of bedrijfscoach | vakkennis, past bij de fase van het team, persoonlijkheidstest en action learning coach training gevolgd
  • Een passende opdrachtomschrijving met een bijbehorende profiel met competenties voor de te selecteren interim-manager of bedrijfscoach
  • Begeleiding tijdens de opdracht en continue monitoring van de voortgang van de opdracht. We evalueren om de 4 weken of alles volgens plan verloopt.

Ons werk stopt niet bij de plaatsing. Vanzelfsprekend blijven wij het gehele traject verantwoordelijk en aanspreekbaar.

Onorthodoxe aanpak 

Onze ervaring is dat je niet altijd iemand nodig hebt die continu op de inhoud ingaat, maar iemand die iets anders meebrengt wat veel harder nodig is: energie, creativiteit, interactie, impact en inspiratie. Onze professional is de verandering.

3D-Improvement-traject | Action Learning

Het is een onderdeel van onze aanpak om Interim professionals te trainen, te coachen en te begeleiden in hun carrière. Dat doen wij met kennis van zaken en persoonlijke aandacht. Action Learning is hierbij een succesvolle coach-methode die fungeert als hefboom tussen werken, leren en reflecteren.

Onze interim professionals worden door middel van een resultaatgericht 3D-improvement-traject klaargestoomd voor de opdracht. Een voor de interim professional maatwerk leertraject waarbij de rollen manager en leider worden versterkt, en coachen en begeleiding onderdeel is van de opdracht. De regie ligt volledig bij de professional zelf.

Onze aanpak

Kenmerkend voor Vollekr8 is onze pragmatische aanpak. Hands-on, want wat we doen staat centraal in onze aanpak. Wij houden van duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers en onze transparante aanpak draagt bij aan een succesvolle afronding van de opdracht.

Een opdrachtplan van 1A4

In elke opdracht maken we gebruik van het opdrachtplan: een overzicht van de context, scope, doel en resultaat van de opdracht; kort samengevat op één A4. Het is de taak van de interim professional om de opdracht/plan in de tweede week van de opdracht definitief te maken. Samen met de opdrachtgever bespreken we dan wat nodig is om van de interim-opdracht een succes te maken. Zo kunnen we jouw organisatie sterker achterlaten.

Onze fee

Door ons uitgebreide netwerk zijn wij in staat om voor jou de juiste interim  professional te vinden. Je kunt er enerzijds voor kiezen om, tegen betaling van een éénmalige fee, de contractuele verplichtingen met de kandidaat zelf op je te nemen of anderzijds kunnen wij de contractuele verplichtingen met de kandidaat op ons nemen. Wij sturen dan een maandelijkse declaratie met een tarief voor de gewerkte uren inclusief onze opslag. In dat geval sluit u een contract met Vollekr8 en niet met de kandidaat.

Onze bemiddelingsfee bedraagt 12,5% van het uurtarief van de zelfstandig professional, waarbij wij € 12,50 per uur als maximum tarief hanteren. Je betaalt bij ons bijna de helft minder t.o.v. het landelijk gemiddelde (21%).

*) Alle bedragen zijn exclusief btw. Reiskosten zijn per opdracht verschillend: additioneel of onderdeel van het uurtarief. Alleen daadwerkelijk gewerkte uren worden gefactureerd gedurende de gehele periode dat de zelfstandig professional voor de klant van Vollekr8 werkt.

Waarom Vollekr8

Vollekr8 verbindt bijzondere bedrijven en getalenteerde professionals, van directieniveau tot en met het middenkader, met de juiste kennis, vaardigheden en attitude. Zij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van aansturing, processen, samenwerking en verandering.

Wij beschikken over een sterk en uitgebreid netwerk van managers, teamleiders en coaches voor tijdelijke opdrachten. Ervaren professionals met verschillende specialisaties.

Wij zijn actief in de volgende sectoren:

  • Techniek & industrie (MKB tot Middle market en van familiebedrijven tot Private Equity)
  • Zakelijke dienstverlening
  • Zorg & welzijn
  • Onderwijs

Meer weten?

Wij zijn ervan overtuigd dat wij uw vraag over executive coaching,  interim-management, interim-directie en interim-teamleider uitstekend kunnen beantwoorden. Met onze uitgebreide ervaring, netwerk van Senior Action Learning Coaches en lijst met referenties bieden wij voor iedere vraag een op maat gesneden managementoplossing.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Maak je team Agile door Acton Learning? Doe de test!